Vacante

#grecia #vacanta_iarna #destinatie # destinatie vacanta

Unde sa mergi in Grecia in vacanta de iarna

Grecia este o destinatie predilecta pentru vacanta de vara, gratie plajelor si frumusetii naturale a insulelor. Insa in Grecia exista destinatii pitoresti, populare in randul grecilor si strainilor. Satele montane si statiunile de schi sunt atractive pentru lunile de iarna, cu activitati, servicii, facilitati si obiective turistice care ofera un program diversificat.
 

Arahova
 

Arahova este un sat montan aflat la poalele Muntelui Parnassos din Viotia, in sudul Greciei. Destinatie favorita pentru vacantele celebritatilor, Arahova este considerata cea mai cosmopolita destinatie de iarna a Greciei, fiind apreciata de catre pasionatii de schi. Statiunea moderna ofera servicii calitative si facilitati pentru cei care vin aici sa schieze si sa se bucure de peisajele montane spectaculoase. In plus, Arahova este apreciata pentru viata de noapte intensa.

Turistii pot vizita bisericile bizantine cu fresce bine conservate si au ocazia sa se relaxeze intr-una dintre cafenelele satului pitoresc, cu stradute cu piatra cubica.

Karpenissi

Karpenissi este una dintre cele mai mari si mai apreciate statiuni de schi din Grecia. Turistii gasesc aici hoteluri de lux, case oaspeti si pensiuni afaceri de familie. Pe langa schi si sporturile de iarna, o alta atractie a zonei o constituie bisericile bizantine, biblioteca si pietele. Korishades este una dintre cele mai frumoase cartiere. Conacele restaurate, Muzeul Rezistentei Nationale, podurile constituie exemple reprezentative de arhitectura locala. Preparatele culinare locale sunt populare in randul turistilor, de la branza de capra Latiki la morchella, o mancare din peste cu ciuperci.
 

Agios Athanasios, Kaimaktsalan
 

Agios Athanasios este un sat montan traditional, unul dintre cele mai frumoase si mai apreciate din Grecia. La o distanta de numai 18 km de sat se afla statiunea de schi Kaimaktsalan. Centrul de schi din Kaimaktsalan se afla la cea mai mare altitudine din Grecia (2050 - 2500 m) si pune la dispozitia turistilor 14 partii cu o lungime totala de 11 km. Baile termale, produsele bio, plimbarile prin sat si bucataria locala constituie unele dintre atractiile regiunii.


Sursa foto: eureferendum.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea