Vacante

#insulele azore #hong kong #delfini #destinatii de vacanta #hawaii #california #australia #noua zeelanda

Unde sa calatoresti daca vrei sa vezi delfini in mediul natural

Daca iti plac delfinii, planuieste-ti urmatoarea vacanta pentru a-i intalni in mediul lor natural. Pentru a-ti indeplini visul alege o destinatie indepartata unde vei avea ocazia sa vezi specii cat mai diferite de delfini, cum inoata in apele limpezi ale oceanelor.

Sudul Californiei

Linia de coasta a Californiei intre Santa Barbara si San Diego este locul in care se afla cea mai densa populatie de delfini din lume.

Delfinul cu bot gros, delfinul Risso, delfinul alb de Pacific si delfinul “comun” sunt speciile pe care le poti admira aici. Pentru cea mai frumoasa priveliste, poti face un tur cu barca sau poti petrece cateva zile la Channel Islands, cinci insule de pe coasta Californiei de Sud unde se afla unul dintre cele mai importante parcuri naturale din America si unde vei putea vedea delfinii, daca faci o tura cu kayakul sau chiar de pe tarm.

Insulele Azore

Apele calde din jurul Insulelor Azore, un arhipelag din Oceanul Atlantic la vest de Portugalia, sunt casa a peste 11 specii de delfini. In acest loc, superbele animale marine se apropie de tarm si pot fi hranite de trecatorii si turistii din zona.

Hawaii

Daca Hawaii se afla pe lista de destinatii pentru vacanta, vei avea ocazia sa vezi si delfini aici, in mediul lor natural. Delfinii se gasesc in insulele Hawaii, in special in Maui si Insula Hawaii. Ii vei putea vedea de pe tarm in timpul zilei. Una dintre cele mai bune plaje de pe care ii vei putea vedea este Lanai, cunoscuta ca fiind una dintre cele mai romantice insule din lume.

Hong Kong

In apele calde de pe coasta Insulei Lantau traieste delfinul alb chinezesc. In ciuda numelui sau, acest animal jucaus are o nuanta vibranta de roz datorita vaselor de sange de sub piele. In aceasta zona se pare ca se gasesc doar 200 de delfini, dar daca iesi in larg cu Hong Kong Dolphinwatch, un grup care isi doreste sa creasca popularitatea acestei specii, e posibil sa vezi cateva exemplare cum inoata in valuri.

Kaikoura, Noua Zeelanda

Unul dintre cele mai bune locuri din lume unde poti vedea delfinii in mediul lor natural este Kaikoura, in Noua Zeelanda. Aici traiesc patru specii diferite de delfini, inclusiv delfinul lui Hector, una dintre cele mai mici si mai rare specii de delfin din lume. Mai sunt si alte specii de delfini, in culori surprinzatoare, extrem de jucausi si prietenosi cu spectatorii de ocazie.

Insula Moreton, Australia

Peste 95% din suprafata Insulei Moreton o reprezinta Queensland, un parc natural in care lacurile, dunele, plajele si animalele care traiesc aici sunt toate protejate. Aici sunt doar patru asezari mici, dintre care una este Tangalooma, renumita pentru delfinii salbatici care traiesc aici si centrul informativ Tangalooma pentru educatia si conservarea marina. Centrul ofera numeroase excursii pentru a vedea delfinii si tot de aici se supravegheaza sesiunile zilnice de hranire a delfinilor care se petrec in largul plajei din complexul Tangalooma Island Resort.

Sursa foto: pexels.com, pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea