Vacante

#vacanta #calatorie #vaccin

Unde poti calatori fara restrictii daca te vaccinezi impotriva coronavirusului

Vaccinarea le da oamenilor speranta la o viata normala si la calatorii in afara tarii, in conditii de siguranta. Desi multe tari inca au restrictii pentru persoanele care vor sa calatoreasca, exista cateva tari in care poti calatori fara probleme daca te-ai vaccinat.

Optiunile sunt limitate, insa este un start benefic pentru cei care au si a doua doza de vaccin, deoarece aceste persoane pot calatori fara griji in cateva zone turistice din lume. Iata care sunt acestea.

Seychelles

Daca iti plac calatoriile exotice, atunci Seychelles este destinatia perfecta pentru tine. Turistii care sunt vaccinati si cu a doua soza de vaccin si pot face dovada acestuia, pot calatori fara sa fie nevoiti sa stea in carantina. Trebuie sa detina insa si un test negativ de Covid, efectuat cu 72 de ore inainte de calatorie.

Polonia

Daca vrei sa calatoresti in Polonia, poti face acest lucru fara sa stai in carantina timp de 10 zile, insa trebuie sa dovedesti ca esti vaccinat impotriva coronavirusului, cu ambele doze de vaccin. 

Georgia

Si Georgia ridica restrictiile de circulatie pentru persoanele imunizate. Autoritatile locale au anuntat ca turistii vaccinati pot intra in tara fara uun test de covid si fara a fi nevoie sa stea in carantina. Trebuie sa faca dovada vaccinarii, insa.

Estonia

Si Estenoa a anuntat ca renunta la cerintele de carantina pentru persoanele care au fost imunizate si cu a doua tdoza de vaccin. Persoanele nevaccinate trebuie sa prezinte un test negativ si sa stea in carantina 10 zile.

Islanda

Islanda a anuntat ca va permite calatorilor complet vaccinati din UE, alaturi de Liechtenstein, Norvegia si Elvetia, sa ocoleasca cerintele de carantina si test PCR la intrare, incepand cu 1 mai. Acesti vizitatori vor trebui sa furnizeze documente valabile care sa demonstreze ca au primit ambele doze din unul dintre cele trei vaccinuri principale: Moderna, Pfizer-BioNTech sau Oxford-AstraZeneca.

Cipru

Si in Cipru se vor putea face calatorii pe baza dovezii de vaccinare, incepand cu 1 martie. Cu toate acestea, masura se va aplica doar calatorilor care sosesc din zona “sigura”, care este reevaluata saptamanal de autoritatile cipriote.

Persoanele nevaccinate, sau cele care sosesc din zone de risc, trebuie sa faca si dovada unui test negativ, si, cel mai probabil, sa stea in carantina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea