Vacante

#spa #statiuni #romania #statiuni balneoclimaterice

Unde facem turism balnear in Romania

Turismul balnear din Romania nu este una dintre cele mai cautate forme de turism, dar potentialul sau este real, iar in unele zone, serviciile si facilitatile sunt satisfacatoare. In plus, in vreme de criza, preturile sejururilor prin programele turistice speciale atrag mai multi turisti in aceste statiuni.

In Romania exista o varietate de tipuri climatice si geografice, cu efecte benefice, tonice si stimulante asupra organismului. De asemenea, tara dispune de o bogatie si diversitate de ape minerale, alcaline, carbogazoase, clorurate-sodice, sulfuroase, feruginoase sau iodurate. Apoi, apele termale, emanatiile naturale de dioxid de carbon ( mofete ), apele sarate si namolurile sunt bogatii naturale importante.
 

Programe turistice balneo
 

Exista multe programe turistice cu oferte speciale pe toata durata anului, care asigura preturi bune pentru cei care isi doresc sa-si petreaca vacanta intr-o statiune balneoclimaterica din Romania.

Poti alege oferte de vacanta din cadrul unor programe si campanii cu caracter social precum “Decada balneara”, “O saptamana de refacere in statiunile balneare”, “Hai la bai”. Statiunile inscrise in programe fac parte de peste tot de prin tara: Amara, Baile Olanesti, Baile Tusnad, Baile Herculane, Buzias, Calimanesti-Caciulata, Covasna, Govora, Pucioasa, Sangiorz Bai, Slanic Moldova, Slanic Prahova, Vatra Dornei.

Pentru oferte de vacanta, trebuie sa contactezi Organizatia Patronala a Turismului Balnear sau sa mergi intr-o agentie de turism. De asemenea, gasesti oferte atractive la targurile de turism organizate in tara.
 

Statiunea Felix, o destinatie de top
 

Baile Felix este una dintre statiunile turistice cele mai cautate, pe toata durata anului. Complexul balnear este atractiv gratie instalatiilor moderne si diversitatii ofertei de petrecere a timpului liber. Pe langa distractia la piscine, turistii pot alege diverse tratamente, precum hidroterapie, kinetoterapie in bazine cu apa termala, bai galvanice, diadinamice, electroterapie, ultrasunete, laser, curenti interferentiali, unde scurte, inhalatii de aerosoli cu ape termale, termoterapie, aromoterapie, masoterapie sau kinetoterapie.

Hotelurile au oferte atractive pentru familii. De exemplu, poti gasi oferte de vacanta in care copiii cu varste mai mici de 12 ani beneficiaza de gratuitate la cazare. In camera dubla, se accepta 2 parinti cu 2 copii, cu varsta sub 12 ani.

Cei care isi doresc sa petreaca un minisejur de revelion la Baile Felix platesc pentru un sejur de 3 nopti in jur de 1250 lei. In aceasta suma sunt incluse cazarea la un hotel de 3 stele cu mic dejun, acces la piscina, masa (in fisa cont 30 lei pe zi), masa de revelion si carnavalul.

O destinatie premiata anul acesta este Geoagiu Bai. Statiunea a primit diploma de excelenta din partea Comisiei Europene in septembrie 2010 si va beneficia timp de un an de promovare turistica.
 

Baile Figa, statiune noua in Romania
 

Cei care isi doresc sa incerce ceva cu totul nou, au posibilitatea sa-si petreaca vacanta intr-una dintre cele mai noi statiuni deschise in Romania. Baile Figa se afla in judetul Bistrita Nasaud, la 42 km de orasul Bistrita. Baile atrag turistii gratie serviciilor oferite: piscine cu apa dulce si altele cu apa sarata, plaja, jacuzzi, bazin cu namol, terenuri de sport , locuri de joaca pentru copii, centru spa, sauna etc.

Amplasarea statiunii, intr-o depresiune inconjurata de paduri, este un atuu in plus, in special pentru turistii care isi doresc sa mearga intr-un loc linistit, nou amejanat, in stil modern.

Baile Figa au fost inaugurate in luna iunie 2010, iar construirea acestora a necesitat fonduri de 1.8 milioane de euro, printr-un proiect din fonduri Phare. Intrarea costa in jur de 5 lei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea