Vacante

#sfantul valentin #viena #destinatii romantice #austria

Un sarut, un bal si mii de fluturi: Sfantul Valentin in Viena

Oras cu o veche traditie si mostenire culturala, Viena ofera o experienta sofisticata iubitorilor de arta si de escapade romantice. O plimbare pe strazile medievale, savoarea unei cafele intr-una dintre faimoasele cafenele vieneze, un hotel intim si elegant sunt cateva dintre atributele care asigura o vacanta deosebita, in compania persoanei iubite.

Iti prezentam in continuare cateva idei pentru vacanta de Sfantul Valentin in Viena.

Valsuri vieneze

Cei care si-au rezervat un loc din timp pot merge la Balul Operei de Stat, unul dintre cele mai cunoscute evenimente anuale din Europa.

Desi la inceput balul implica tinuta de seara si muzica de vals, acum exista si alternative, precum swing, foxtrot sau disco. Din cauza notorietatii sale internationale, locurile se vand incepand din primele zile de dupa ultimul bal. Balul Operei de Stat are loc anul acesta pe 19 februarie 2009, iar pretul unui bilet este de 230 euro de persoana.

Indragostiti inconjurati de fluturi

Si daca tot vorbim despre Opera, aproape de cladirea acesteia se afla Casa de Fluturi (Schmetterlinghaus), un monument istoric din centrul Vienei.

Aici pot fi vazuti mii de fluturi intr-un mediu creat artificial, de padure tropicala. Ai posibilitatea sa petreci cateva ore intr-o atmosfera exotica, cu vegetatie luxurianta si fluturi care zboara in jurul tau.

Vizitatorii sunt atrasi in special de locurile in care exista recipiente speciale de hrana, cu miere sau bucati de fructe, unde se aduna fluturii. Gratie experientei pline de romantism pe care o ofera, uneori, in Schmetterlinghaus se organizeaza nunti.

Pretul unui bilet de intrare in Casa de Fluturi este 5.50 euro pentru adulti si 4.50 euro pentru studenti si copii cu varste intre 3-16 ani. Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

Schmetterlinghaus - video

 

Nostalgia unui secol trecut, in trasura

O alta experienta deosebita si la fel de costisitoare ca balul o reprezinta plimbarile cu trasura. In Viena exista asa numitele “fiaker”, trasuri trase de cai, devenite o atractie turistica populara. Pentru o plimbare nostalgica pe strazile vechi ale orasului, ai de ales intre mai multe variante, cum sunt, de exemplu, turul privat sau cel romantic.

Un astfel de serviciu are o durata si un traseu variabil, in functie de alegere. O plimbare de 40 de minute costa 80 euro.

Pentru un tur romantic de doua ore, pretul poate ajunge si la 290 euro. In aceasta suma se asigura plimbarea prin centrul Vienei si pe aleile din Parcul Prater, o patura calduroasa, o sticla de sampanie si doua pahare. Pentru ca si trasurile sunt de mai multe feluri, in zilele cu vreme frumoasa poti alege o trasura deschisa. Mai multe detalii despre serviciul fiaker gasesti aici.

Sarutul indragostitilor aurii

De la bijuterii imperiale la colectii private cu piese de arta, Viena are o multime de muzee, din care cu greu poti alege. Daca vrei ceva potrivit pentru o vacanta romantica, iti sugeram Palatul Belvedere. Acesta a fost construit in stil baroc de catre printul Eugene de Savoy, in secolul al XVIII-lea.

In muzeul palatului, Osterreichische Galerie Belvedere, se afla una dintre cele mai mari colectii de tablouri realizate de Gustav Klimt . Picturile sale de Art Nouveau, cu ornamentatii si nuante aurii, includ, printre altele, celebrul “Sarut”.  “Der Kuss” (cunoscut in lumea intreaga “The Kiss”) a fost pictat de Klimt in “perioada de aur” si este realizat in ulei pe panza, cu petale aurii.

Galeria de arta a palatului gazduieste opere austriece si internationale, din Evul Mediu pana in zilele noastre. Pe langa “Sarutul” lui Klimt, vizitatorii au ocazia sa admire picturi de Renoir si Monet. . Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial.

Cat ne costa o vacanta de Sfantul Valentin in Viena

Exista oferte de vacanta de Sfantul Valentin cu bilet la balul johann strauss. Evenimentul are loc in fiecare an in celebra sala de bal, Kursalon, construita in stil renascentist.

Balul este deschis publicului de peste hotare, dornic sa ia parte la un bal vienez cu traditiei si include in program momente specifice, precum ceremonia de deschidere sau quadrilul. Alte detalii despre eveniment gasesti in articolul Vacante cu masti, valsuri si tobe pentru 2009.

Pentru 500 euro poti avea un pachet de vacanta in care sunt incluse biletul de avion, transferurile de la aeroport, 3 nopti de cazare cu mic dejun intr-un hotel de 5 stele, un bilet categoria A la Balul Johann Strauss, o rezervare la masa in sala principala ("Strauss Hall"), o cina cu meniu (3 feluri si bauturi incluse), un tur de oras cu autocar si ghid si un insotitor de grup (agentia Interra).

Exista si oferte pentru turistii cu un buget mai mic, la unul dintre hotelurile luxoase ale metropolei. De exemplu, pentru doua nopti de cazare cu mic dejun platesti 81 euro, conform agentiei Mirabilis Voayage. Pachetul include cazarea la un hotel de 4 stele, in perioada sarbatorii de Ziua Indragostitilor. Se ofera transport la cerere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea