Vacante

#new york #dubai #central park #times square #dubai mall #mall

Un mall este cea mai vizitata destinatie in 2011

Un mall a devenit in 2011 cea mai vizitata atractie dintr-o destinatie, detronand obiective turistice faimoase, din marile orase ale lumii.
 

Locul 1: Dubai Mall, 54 milioane
 

Dubai Mall este cea mai vizitata destinatie turistica din lume in 2011, potrivit oficialilor mall-ului, citati de Arabian Business. Mall-ul din Emiratele Arabe Unite a fost vizitat de peste 54 milioane de persoane anul trecut.

Deschis in noiembrie 2008, Dubai Mall este considerat cel mai mare centru pentru shopping din lume. Acesta gazduieste in jur de 1200 de magazine, un hotel, un patinoar si chiar un acvariu. Printre principalele atractii ale mall-ului sunt parcul de distractii pentru copii KidZania, parcul tematic Sega Republic, acvariul (Dubai Aquarium). In plus, centrul comercial are numeroase cinematografe si restaurante, realizand astfel o paleta foarte diversificata de petrecere a timpului liber.

Dubai Mall a inregistrat o crestere de 35% in 2011 a numarului de vizitatori , comparativ cu 2010. "Numarul record de vizitatori urca Dubai Mall pe primul loc in topul celor mai vizitate destinatii turistice si de cumparaturi din lume, depasind numarul de turisti inregistrat de orice alt obiectiv turistic ", a declarat Mohamed Alabbar, presedintele Emaar Properties.
 

Locul 2: Times Square , 39 milioane
 

Celebra piata Times Square din New York a fost vizitata de aproape 40 de milioane de persoane (39.2 milioane) in 2011. Times Square figureaza in topul celor mai vizitate destinatii din lume realizat de Travel&Leisure (World's Most Visited Tourist Attractions"). Topul a fost publicat in octombrie 2011. Potrivit publicatiei Travel&Leisure, piata Times Square are 39.200.000 de vizitatori anual.
 

Locul 3: Central Park, 38 milioane
 

Orasul New York ramane in top, ocupand pozitia a treia in topul celor mai vizitate destinatii din lume. Pe locul al 3-lea se afla zona verde a orasului, cunoscutul Central Park. Parcul este vizitat de 30 de milioane de persoane anual, atat localnici, cat si turisti. Plimbarile in trasura, mica gradina zoo sau Castelul Belvedere sunt cateva dintre atractiile acestui loc.


Sursa foto: dubaiexpatfocus.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea