Vacante

Turistii se pot plimba acum cu Dracula Expres

Mocanita brasoveana care lega pe vremuri Brasovul de Zarnesti este din nou pe sine, dupa 116 ani. Initiativa apartine Consiliului Judetean Brasov, care a lansat-o pe 22 aprilie, pe acelasi traseu, cu o locomotiva reconditionata.

Garnitura de tren circula intre municipiul Brasov si Zarnesti, special pentru turisti. Este vorba despre un tren de epoca cu vagoane supranumite “ Dracula Expres ”, remorcate de locomotive cu aburi.

Acestea au fost construite in 1922, respectiv 1934, in uzinele Malaxa. Viteza maxima de deplasare este de 40 km pe ora. Reconditionarea locomotivelor si a vagoanelor a costat peste 100.000 euro.  Fiecare vagon are o capacitate de 85 de locuri.

Una dintre atractiile majore consta in faptul ca doua dintre cele trei vagoane au apartinut Orient Expresului Paris – Bucuresti.  Nici al treilea vagon nu este mai putin faimos, avand in vedere ca a fost creat special pentru regele Carol al II-lea. Acesta dispunea de toate cele necesare pentru confortul regelui ( instalatie de baie cu apa calda, loc de servit masa, cusete pentru dormit).  

Turistii vor putea sa se plimbe cu “Dracula Expres” pana la sfarsitul lui iunie, numai in timpul weekendului, gratis. Se va face o singura oprire pe zi, pentru realimentarea cu carbuni.

Trenul va aduce profituri incepand cu luna iulie, cand va fi exploatat comercial. Autoritatile judetene doresc sa extinda trenul turistic prin doua linii de mocanita. Una va pleca de la Rasnov la Bran, cea de-a doua de la Zarnesti la Plaiul Foii.


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea