Vacante

#bagaj #bagaj calatorie #impachetare bagaj calatorie

Tu stii sa-ti impachetezi corect bagajul de calatorie? 9 ponturi care te vor ajuta!

Daca-ti place sa calatoresti stii deja ca cea mai stresanta parte este pregatirea bagajelor. Nu stii exact ce lucruri sa iti iei la tine si unde sa le pui in bagaj, sau iti iei mereu mai multe lucruri decat ai nevoie? Iata 10 reguli care te vor ajuta sa impachetezi corect bagajul.

1. Nu exagera cu hainele si ia-ti mai multi bani la tine

Aceasta este regula de aur a impachetarii, pentru ca toata lumea tinde sa isi ticseasca bagajul cu haine. Renunta la acest obicei si mergi si la o sesiune de shopping in vacanta. Cu siguranta vei gasi reduceri si articole de imbracaminte frumoase pe care in tara nu le vei gasi.

2. Ia-ti bagaj de mana cand calatoresti cu avionul

Se poate sa-ti pierzi bagajul de cala in aeroport si sa astepti enorm dupa el. Mai bine nu risti, in cazul in care calatoresti singur si voiajul nu dureaza mai mult de 3-4 zile.

3. Insemneaza bagajul de cala

Nu vei fi singurul din aeroport care cauta o valiza neagra. Lipeste un sticker pe el, sa-l recunosti mai usor. In plus, poti sa-l declari "fragil", va aparea mai repede pe banda.

4. Ia-ti la tine haine care se potrivesc

Din 3 bluze si 3 perechi de pantaloni poti obtine 9 tinute. Asa ca ai grija ca hainele pe care le pui in bagaj sa se potriveasca in orice combinatie.

5. Nu cara dupa tine carti in format tiparit

Ocupa mult spatiu, asa ca nu te ingreuna cu asta. Cauta varianta e-book a cartii pe care vrei sa o citesti in vacanta si multumeste-te cu lectura electronica.

6. Renunta la banalitati

Chiar daca esti obisnuit cu propriul uscator de par si nu-ti face placere sa-l schimbi, fa un efort si renunta la astfel de obiecte, care iti pot ingreuna bagajul.

7. Evita hainele foarte groase

Daca nu planuiesti sa mergi in Rusia, evita sa iei haine foarte groase la tine. Acestea sunt grele si ocupa mult spatiu. Incearca sa le eviti si opteaza pentru varianta straturilor suprapuse.

8. Lipseste-te de jeansi

Acestia sunt grei si absorb murdaria si mirosurile. Opteaza pentru pantaloni khaki sau din bumbac.

9. Nu pune obiecte de valoare in bagajul de cala

Nu te stradui sa indesi laptopul in bagajul de cala, deoarece risti sa ramai fara acesta. Daca nu poti renunta la laptop sau la aparatul foto cel mai bine este sa-l iti in bagajul de mana.

Sursa foto: intelligenttravel.nationalgeographic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea