Vacante

Trezeste-te in "dimineata lumii", Bali

Insula se afla in Indonezia, intre alte doua insule, Java Sumatra si Lombok. Gratie apropierii de Ecuator, recifurilor de corali, plajelor cu nisip alb, pesterilor sacre si muntilor inalti, Bali este unul dintre cele mai cautate locuri de vacanta de catre turisti . I se mai spune "dimineata lumii", "Insula celor 1000 de temple ", "Insula zeilor". Vizitarea insulei O facilitate extrem de importanta pentru turisti este oferta de excursii prezenta in Bali. Poti face un tur al insulei cu autocarul, autoturismul, vaporul, submarinul sau avionul. Kintamani Volcano Tour, The "Mother Temple", Bedugul Tour sunt doar cateva dintre ele. Este bine sa contactezi o agentie imediat ce ajungi pe insula, pentru a-ti face o rezervare. Temple si dansuri balineze statuie2In Bali trebuie neaparat sa vizitezi templele. Acestea reprezinta unele dintre capodoperele arhitecturei balineze. Faurite din piatra sau lemn, templele sunt pline in totalitate realizate din sculpturi, reprezentand tot felul de figurine, demoni, eroi, idoli, scene din viata de zi cu zi, vrajitoare, scene din iad etc. Toate aceste sculpturi sunt pictate in culori vii. Impresionant este ca initial, pictura era folosita numai pentru impodobirea templelor. Astazi are un puternic rol comercial. Cand intri in temple, ai grija sa porti haine cat mai decente, evitand pe cat posibil pantalonii si manecile scurte. templu2O alta experienta memorabila este cea a dansului din Bali. Acesta are miscari precise, in care mainile, capul, degetele si ochii joaca roluri importante. Majoritatea dansurilor sunt sub forma de sceneta, rememorand fragmente din legendele traditionale, Mahabharata si Ramayana. Se spune ca marii dansatori sunt persoanele care practica aceasta arta inca din primii ani de viata. Unele dintre cele mai cunoscute dansuri se numesc Barong si Legong. Daca ajungi in Bali, vei avea ocazia sa vezi scoli de dans cu elevi de 5 ani sau chiar mai mici si vei putea chiar sa exersezi impreuna cu ei cativa pasi. Este bine sa stii

  • Capitala : Dempasar plaja.bali
  • Clima : tropicala, cu doua sezoane : uscat in aprilie – octombrie, umed in noiembrie – martie.
  • Moneda oficiala. Rupia.
  • Religie : hindusa balineza . Este un amestec de hinduism adus de catre indieni si tranditii locale aduse de Imperiul Majapahit. In Indonezia, religia de baza este cea musulmana.
  • Limba. Balineza si indoneziana.
  • Fus orar. +8 ore GMT
  • Templu. In indoneziana, cuvantul templu este "pura"« », adica spatiu inconjurat de ziduri. maimuta
  • Maimute. Daca vizitezi o padure cu maimute, pastreaza distanta. Desi sunt considerate de catre hindusi animale sfinte, acest lucru nu micsoreaza pericolul de a fi atacat de acestea.
  • Altare. In Bali exista mici altare peste tot, in temple, in fata magazinelor, pe strazi etc, unde locuitorii isi pot face rugaciunea zilnica. Este interzis sa calci sau sa iei florile de pe aceste locuri

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea