Vacante

#vacanta acasa #sejur #vacanta #vacanta de vara

Transforma vacanta de vara intr-un sejur relaxant acasa

Distantarea sociala va ingrijoreaza cand va ganditi la planurile de vara? Pentru multi, vara este momentul cand se planifica vacantele in familie. Copiii nu merg la scoala, vremea e frumoasa si zilele sunt mai lungi — este momentul perfect pentru a ne aventura in locuri noi, a ne bucura de soare si a petrece mai mult timp cu prietenii si familia.

 Desi multi ati petrecut deja mult mai mult timp decat v-ati imaginat vreodata, cu familia in timpul acestei epidemii de coronavirus, fie ca va place sau nu, ati intampinat probabil probleme in a va tine familia ocupata. Intre posibila munca de acasa, activitatea scolara a copiilor si intretinerea casei, probabil ca nu ati simtit aceasta perioada ca pe o vacanta...

 Intrucat recomandarile privind distantarea sociala vor ramane probabil in vigoare in multe orase pe timpul verii, activitatile si optiunile de distractie, cazare si restaurante vor fi limitate. Adevarul este ca nu trebuie sa renuntati in totalitate la bucuria verii fiind acasa impreuna cu familia. Iata cateva sfaturi pentru ca toata familia sa se bucure de sejurul de acasa.

 Zile pline de miscare

 Planificati drumetii in localitate sau plimbari lungi sau cu bicicleta in apropierea casei. Bucurati-va de parcuri si de arhitectura zonei. O cautare rapida pe Google va poate ajuta sa planificati lucrurile interesante pe care v-ar placea sa le vedeti. Turismul in propriul oras va ajuta sa apreciati mai bine orasul natal. Daca aveti copii, incercati sa ii provocati sa identifice anumite plante, obiective turistice sau fauna salbatica atunci cand iesiti la plimbare. Astfel, plimbarile devin mai interesante. Daca le oferiti premii vor fi si mai motivati. In plus, jocurile in gradina sunt foarte distractive — aspersoarele, cercurile si coarda sunt lucruri indragite de copii.

 Descoperiti farmecul pietelor de produse traditionale

 Piata de produse traditionale este o adevarata surpriza si un mod bun de a face cumparaturi in zona. In acest moment, multe au adoptat recomandarile privind distantarea sociala, ceea ce inseamna ca sunt si un loc sigur pentru o iesire in familie. La piata se gasesc de obicei optiuni bune pentru produse, proaspete si de sezon, poate veti gasi cateva noi sortimente de fructe si legume pe care nu le gasiti la supermarket. De asemenea, implicarea copiilor in selectarea ingredientelor pentru prepararea mesei, le poate starni interesul in consumul alimentelor mai sanatoase (bonus suplimentar!). Schimbarea rutinei obisnuite de cumparaturi cu mersul pe la tarabe cand vremea e frumoasa ajuta la crearea senzatiei de vacanta.

Creati-va propriul refugiu acasa

 Cu putina planificare, puteti sa va transformati propria gradina sau casa in locul perfect de vacanta. Tot ce trebuie sa faceti este sa stabiliti o tema. Pentru un weekend la spa, cumparati sau preparati produsele preferate si programati-va un timp de relaxare si rasfat. Opriti sau puneti deoparte toate distractiile tehnologice, amenajati un spatiu afara sau intr-o camera goala pentru un cadru linistit. Puteti face chiar apa pentru spa, taind cateva bucatele de castravete sau fructe si adaugandu-le in apa pentru un plus de aroma. Doriti sa va creati propriul refugiu pentru yoga? Alegeti-va antrenorul online preferat, aranjati-va covorul intr-un spatiu special, aprindeti cateva lumanari sau betisoare parfumate si exersati zilnic, cu muzica de relaxare. Totul sta in creativitate.

Calatoriti cu ajutorul preparatelor gatite in bucatarie

Intrucat calatoriile sunt acum in plan secund, ce spuneti de seri de gatit tematice care sa va ajute sa transportati papilele gustative in orice destinatie. Poate fi foarte distractiv sa preparati bauturi, shake-uri si meniuri cu ingrediente din locurile preferate incluse pe lista de calatorii. Bucurati-va de un vin italian bun alaturi de prepararea pastelor intr-o seara, incercati sa gatiti un curry delicios sau comandati ceva de mancare de la un restaurant pe care nu l-ati mai incercat pana acum. Puteti merge si mai departe, printand cateva lucruri interesante online sau vizionand un film despre o anumita cultura cu care va veti delecta in seara respectiva - posibilitatile sunt infinite si este o ocazie buna sa invatati despre alte culturi prin intermediul preparatelor culinare.

 In cele din urma, gasiti timp sa va planificati sejurul acasa in acelasi mod in care v-ati planifica o vacanta. Un itinerariu cu ceea ce doriti sa faceti va ajuta sa evitati deprimarea de a nu avea nimic de facut. O vacanta inseamna odihna, relaxare, descoperire si recreere – toate acestea pot fi realizate chiar acolo unde sunteti. Studiile au demonstrat o legatura pozitiva intre partenerii care isi iau o vacanta si o stare generala de bine, asadar, indiferent de ceea ce includeti in itinerariu, fiti siguri ca va distrati! 

De Samantha Clayton, OLY, ISSA-CPT, Vicepresedinte Herbalife Nutrition pentru Performanta sportiva la nivel mondial si fitness

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea