Vacante

# destinatii vacanta iarna #ski romania #statiune montana #maramures #valea prahovei #arieseni #partie de schi # partie ski # vacanta schi #schi romania #schi borsa

Top partii de schi din Romania

Odata cu venirea zapezii, partiile de schi constituie principala atractie pentru vacanta de iarna in Romania. Iata in continuare un top al celor mai cunoscute partii din statiunile montane romanesti:
 

1. Partiile de pe Valea Prahovei
 

Partiile de pe Valea Prahovei constituie unele dintre cele mai populare destinatii de iarna in Romania. In Azuga se schiaza pe partiile Cazacu si Sorica. Sezonul de schi dureaza din decembrie in martie.

In Bran exista doua partii de schi pentru nivel mediu , cu o lungime de 700 m. Partiile au teleschi si nocturna. La poalele Caraimanului se afla statiunea Busteni, una dintre cele mai cautate de pe Valea Prahovei. Aflata la o altitudine de 900 m, statiunea pune la dispozitia turistilor mai multe partii de schiat, bune pentru incepatori, dar si pentru schiorii avansati: Gura Diham, Boncu, Babele-Pestera, Cabana Omu, Costila-Caraiman, Calinderu, Cabana Babele, Piatra Arsa, Silva, Valea Cerbului si Valea Gaura.

Alte statiuni cu un numar mare de partii sunt Predealul si Brasovul.
 

2. Schi in Arieseni
 

Arieseni constituie o alternativa pentru vacantele pe Valea Prahovei. Aflata intre Alba si Bihor, la o altitudine de 950 m, statiunea Arieseni pune la dispozitia turistilor partiile Vartop, potrivite pentru nivel mediu. Statiunea este dotata si cu teleschi. Atat in Predeal, cat si in Brasov, se afla partii de schi pentru toate nivelurile. Sezonul de schi dureaza din decembrie pana prin martie.
 

3. Schi in Borsa
 

Statiunea Borsa se afla in muntii Rodnei, pe Valea Viseului din judetul Maramures. Statiunea se afla la o altitudine de 850 m si dispune de o trambulina naturala de 50 m, unica in Europa. Cei care vor sa profite de sezonul de schi trebuie sa vina aici intre decembrie si aprilie. Exista mai multe partii in Borsa: Bradet, Puzdrele, Poiana Stiol.
 

4. Cavnic
 

Cavnic este o statiune maramureseana din Muntii Gutii, aflata intre Baia-Mare si Sighetu Marmatiei. Partia La Icoana este de nivel mediu, dispune de nocturna si are zone amenajate pentru snowboard. Sezonul de schi incepe in decembrie si tine pana in aprilie.


Sursa foto: homeboyski.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea