Vacante

#schonbrunn #neuschwanstein #versailles # destinatie city break #castel #palat #city-break #alhambra # castele europa

Top palate si castele in Europa pentru vacanta de iarna

Iarna, una dintre cele mai cautate oferte de vacanta este cea de city break. Marile metropole gazduiesc unele dintre cele mai frumoase comori in palatele lor. Rezerva-ti cateva ore pentru o plimbare prin salile unui palat, admira capodoperele artistice si concertele, balurile sau targurile de Craciun pe care acestea le gazduiesc.
 

Schonbrunn Palace
 

Palatul Schonbrunn din Viena este o veche resedinta imperiala, construita in stil Rococo. Schonbrunn este unul dintre cele mai reprezentative monumente culturale ale Austriei si o atractie de top a metropolei vieneze. In iarna 2011-2012, Schonbrunn Palace este deschis zilnic si poate fi vizitat pana la ora 17:30. Pana pe 26 decembrie se desfasoara aici Christmas Market Schonbrunn, targ de Craciun deschis pana la ora 21:00.
 

Neuschwanstein Castle
 

Castelul Neuschwanstein este unul dintre cele mai vizitate castele ale Germaniei si una dintre destinatiile turistice cele mai cunoscute in Europa. Aflat in Bavaria, aproape de orasul Fussen, Neuschwanstein Castle a fost construit de catre Regele Ludwig al II-lea al Bavariei. Cei care vor sa viziteze Neuschwanstein Castle o pot face zilnic pana in ora 15:00, cu exceptia zilelor 24, 25, 31 decembrie si 1 ianuarie.
 

Chateau de Versailles
 

Palatul Versailles este una dintre cele mai faimoase resedinte regale mondiale. Palatul a fost construit pe la 1600 de catre Ludovic al XVI-lea si a fost folosit ca resedinta regla si centrul al guvernului francez mai bine de 100 de ani. Pentru a vizita Versailles ai nevoie de o zi intreaga. Palatul este deschis in perioada de iarna pana la 17:30, iar pretul unui bilet este de aproximativ 20 de euro. In decembrie au loc concerte de orga si alte evenimente gazduite de celebrul palat. Iubitorii de opera pot merge la diverse spectacole. In ianuarie are loc "La Descente d’Orphee aux enfers et Venus & Adonis" la opera regala Versailles.
 

La Alhambra
 

La Alhambra este unul dintre cele mai faimoase monumente ale Spaniei. Construit in 1300 de catre musulmani, Alhambra este un complex fascinant de castele, fortarete, ruine si opere de arta. In iarna, Alhambra este deschisa pana la 18:00, iar pretul unui bilet este de aproximativ 12 euro.


Sursa foto: globalpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea