Vacante

# rethymno #obiective turistice #grecia

Top 7 cele mai indragite obiective turistice din Rethymno, Grecia

Creta este una dintre cele mai populare insule grecesti datorita tuturor obiectivelor atractive pe care le ofera, de la peisaje naturale, la viata de noapte, edificii si legende elene, delicii culinare si trasee turistice incredibile. Tot in Creta vei descoperi si orasul Rethymno, pe care trebuie sa-l vizitezi cel putin o data in vacanta ta din Grecia!

 

Descopera cele mai frumoase obiective turistice din Rethymno, Creta si bucura-te de momente de neuitat alaturi de cei dragi. Nu lasa aparatul de fotografiat in camera de hotel pentru ca vei dori cu siguranta sa capturezi cele mai frumoase peisaje din Rethymno!

Farul din Rethymno

Farul din Rethymno este unul dintre atracțiile principale ale insulei. A fost construit în jurul anilor 1700 de catre turci. Pana in 1996 farul a functionat in fiecare noapte, luminand pana la 50 de metri departare in apa; iar ulterior si-a incetat activitatea. Cu toate acestea, turistii doresc si in prezent sa viziteze acest far, alaturi de Portul Venetian si de zidurile cetatii Fortezza.

Portul Venetian

Portul Venetian este unul dintre cele mai importante porturi din intreaga insula Creta. Portul face conexiunea intre coasta de nord a orasului Rethymno si portul Piraeus. A fost construit de catre venetieni in anul 1300, iar astazi gazduieste numeroase terase, taverne, cafenele si magazine pline de suveniruri interesante si aparte pentru turisti.

Fortezza

Deoarece Fortezza face parte din ansamblul Portului Venetian, alaturi de care se afla Farul din Rethymno, obiectivul turistic poate fi vizitat in aceeasi zi. Fortareata Fortezza a fost construita de venetieni pentru a proteja insula impotriva atacurilor turcesti. In prezent situl se afla aproape de varful Paleokastro. De aici vei putea admira atat orasul Rethymno, dar si marea. Daca vei vizita cetatea vara, te vei putea bucura si de piese de teatru si concerte in acest loc!

Plaja Preveli

Plaja Preveli este recunoscuta in toate colturile lumii datorita padurii naturale de palmieri care se afla foarte aproape de nisipul fin si de apa cristalina. Plaja se localizeaza in zona de sud a orasului, la iesirea din Canionul Kourtaliotiko. Desi plaja si padurea de palmieri ofera privelisti incredibile, nici drumul nu se lasa mai prejos. Vei fi uimit de punctele de belvedere pe care le vei intampina, dar si de treptele de piatra pe care va trebui sa le cobori ca sa ajungi la Preveli Beach.

Pesterile din Rethymno

Muntii din Rethymno gazduiesc numeroase pesteri, mai exact aproximativ 800 de intrari de interes arheologic si cultura. Printre cele mai cunoscute pesteri se numara Idaion Antron - unde Zeul a fost crescut de Amaltheia, Agios Antonios din Patso - ce include o biserica aparte, sau Melidonio - lacas pentru credinciosi si pentru cei care-l inchinau pe zeul Hermes.

Orasul vechi Rethymno

Daca ai vizitat deja plajele pline de soare, nisip auriu si valuri line, muntii si toate podoabele pe care le ofera acestia, atunci este timpul pentru o plimbare pe stradutele vechiului oras Rethymno! Vei descoperi atat cladiri cu arhitectura elena, dar si cu amenajari venetiene si otomane. Vei gasi, de asemenea, restaurante si terase unde te vei putea bucura de deliciile locale, dar si de un moment de repaus.

Manastirea Arkadi din Rethymno

Manastirea Arkadi din Rethymno dateaza inca din secolul al XIV-lea, fiind situata pe dealul muntelui Psiloritis, cunoscut si sub denumirea de Muntele Ida. Este cel mai inalt punct din Creta si cel de-al doilea din Grecia, primul fiind Olympus.

Psiloritis a fost un loc sacru, iar Manastirea Arkadi face parte dintre cele mai frumoase manastiri ortodoxe de pe insula. Este inconjurata de ziduri de piatra. In trecut aceasta a fost folosita drept adapost pentru revolutionarii cretani, iar astazi poate fi vizitata de catre turisti.

Daca te-ai convins de frumusetile pe care le gazduieste Rethymno, atunci pregateste-ti bagajele pentru o excursie de neuitat, fie aceasta alaturi de familia sau de prietenii tai!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea