Vacante

#paris #obiective turistice #obiective turistice paris #Catedrala Notre Dame #Bazilica Sacre-Coeur #Atelierul lui Brancusi #Pere Lachaise #Muzeul Carnavalet #Le Champ de Mars

Top 6 obiective turistice gratuite din Paris

Un sejur in Paris te poate costa destul de mult, mai ales daca iti place sa dai frau liber pasiunii pentru shopping sau daca alegi restaurante de top pentru a lua masa de pranz si cina. Insa trebuie sa stii ca poti economisi bani frumosi in vacanta ta pariziana, daca alegi sa vizitezi obiective turistice gratuite. Da, Parisul este plin de locuri superbe, pentru vizitarea carora nu trebuie sa scoti din buzunar niciun ban.


1. Muzeul Carnavalet

Daca vrei sa treci prin toata istoria Frantei in doar cateva zeci de minute, ai intrare libera la Muzeul Carnavalet. Muzeul de istorie pariziana nu percepe nicio taxa pentru vizitarea colectiilor si expozitiilor permanente, care sunt si cele mai importante, insa, daca te intereseaza sa vezi expozitiile temporare, trebuie sa stii ca scoti din buzunar mai putin de 10 euro.



Sursa foto: lonelyplanet.com


2. Cimitirul Pere Lachaise

Probabil ca vizitarea unui cimitir este ultimul lucru la care te gandesti atunci cand ajungi la Paris, insa Pere Lachaise nu este un cimititir oarecare. Pe langa faptul ca este cel mai mare cimitir din Paris, aici sunt inhumate unele dintre cele mai mari personalitati, printre care Jim Morrison, Honore de Balzac, George Enescu si Marcel Proust. Atat timp cat este un obiectiv turistic gratuit, merita sa-l vizitezi.



Sursa foto: worldalldetails.com



Sursa foto: worldalldetails.com


3. Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame este un alt obiectiv turistic gratuit din Paris, esential de vazut in vacanta pariziana.



Sursa foto: wikimedia.org


4. Bazilica Sacre-Coeur

Construita in stil bizantin, Bazilica Sacre-Coeur este una dintre cele mai cautate atractii gratuite din Paris, atat pentru frumusetea construtiei, cat si pentru spatiul verde din preajma.



Sursa foto: gogobot.com


5. Atelierul Brancusi

Pentru a vedea Atelierul lui Brancusi din Paris nu platesti nimic. In schimb, poti admira nestingherit opere de arta, sculpturi, lucrari mai mici si mai mari care poarta semnatura lui Constantin Brancusi.



Sursa foto: flickriver.com


6. Le Champ de Mars

Le Champ de Mars este o gradina publica imensa situata in apropierea Turnului Eiffel. Trebuie sa ai o conditie fizica excelenta pentru a putea vizita toata gradina, insa daca obosesti, te poti odihni pe bancute sau chiar pe iarba tunsa cu precizie elvetiana. Vestea buna: vizitarea gradinii Le Champ de Mars este gratuita.



Sursa foto: dinosoria.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea