Vacante

#parcul natural comana #vulcanii noroioşi # destinatii turistice # turism romania #lacoul ochiul beiului #lacul vulturilor #lacul albastru #cascada bigar

Destinatii impresionante din Romania

Daca te gandesti la o vacanta de vis in strainatate, aminteste-ti un singur lucru: Romania se mandreste cu sute de locuri pe care inca nu le-ai explorat si, probabil, de care nici macar nu ai auzit.

Lacul Ochiul Beiului, Vulcanii Noroiosi sau Lacul Albastru sunt doar cateva dintre aceste minunatii pe care nu trebuie sa le ratezi.


Lacul Ochiul Beiului

Pentru a ajunge aici, trebuie sa parcurgi un traseu destul de dificil prin Parcul National Cheile Nerei Beusnita, insa cand vei ajunge acolo, vei realiza ca tot efortul depus a meritat fiecare rasuflare taiata.


Vulcanii Noroiosi

Daca ajungi prin Buzau, fa un mic ocol prin Paclele Mici si Paclele Mari, acolo unde vei descoperi o minune a naturii: vulcanii noroiosi.

Acestia sunt provocati de gazele naturale care provin din pamant, de la o adancime de peste 3 km.


Lacul Vulturilor

Tot in judetul Buzau poti vizita Lacul Vulturilor (numit de catre localnici si Lacul Fara Fund). Lacul se intinde pe o suprafata de 0,9 hectare, are o adancime maxima de 2,5 metri si se numara printre cele mai vizitate si frumoase locuri din Romania.

La Lacul Vulturilor se poate ajunge prin Valea Neagra pe un traseu de aproximativ 3 ore.


Lacul Albastru

Situat pe Dealul Minei (Baia Sprie, Maramures), Lacul Albastru este recunoscut pentru faptul ca isi schimba culoarea in functie de intensitatea luminii. De regula, lacul este foarte limpede si are o nuanta de albastru intens.

 

Cascada Bigar

Cascada Bigar a fost prezentata ca fiind una dintre cele mai frumoase cascade ale lumii, intr-un top realizat de americani.

Cascada se afla in Oravita, in judetul Caras Severin si este locul prin care trece Paralela 45 de grade latitudine nordica.


Parcul Natural Comana

Daca ajungi in Parcul Natural Comana vei avea ocazia sa vezi Rezervatia Stiintifica de Bujor, Rezervatia Naturala de Ghimpe si Balta Comana.

Parcul este intitulat adesea a doua Delta, nu doar datorita aspectului, ci si pentru ca protejeaza o fauna deosebit de importanta.

Parcul National Comana se afla la adresa: Str. Gellu Naum, Nr. 608, Comana, Jud. Giurgiu.



Sursa foto: primulsite.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea