Vacante

#statiune munte # vacanta austria #statiuni schi #vacante schi

Top 5 statiuni de schi din Europa

Este plin sezon de schi, iar perioada ce urmeaza este perfecta pentru o vacanta daca esti pasionat de acest sport. Mai ales ca preturile scad considerabil in luna februarie. Surprinzator, toate se afla in aceeasi tara, Franta, niciuna dintre partiile din Austria, preferate de romani, neintrand in acest top alcatuit de europeanbestdestinations.com. Iata cele mai potrivite statiuni unde merita sa fugi pentru o tura pe partie:

1. Val Thorens

Val Thorens este cea mai înaltă staţiune din Europa, aflată la o altitudine de 2.300 de metri, având şi cea mai mare zonă de schi din lume, cu peste 600 de kilometri de pârtii.

2. Alpe d’Huez 

Alpe d’Huez se situează la o altitudine de 1.860 de metri, pe grupul muntos Grandes Rousses. Clima plăcută i-a ajutat pe locuitori să dezvolte o adevărată afacere din schiat încă din anul 1936, scrie sursa citata potrivit newspack.ro. Zona de schi, intitulată „Marele domeniu de schi Alpe d’Huez“, include staţiunile Auris-en-Oisans, Huez, Oz-en-Oisans, Vaujany, Villard-Reculas, La Garde şi Le Freney. Vârful zonei de schi este Pic Blanc şi măsoară 3.330 de metri altitudine.

 

3. La Plagne 

 

Staţiunea se află între 1.250 şi 3.250 de metri altitudine. Cei 225 de kilometri de pârtii sunt folosiţi de mai bine de 50 de ani, aici regăsindu-se şi una dintre cele 7 pârtii de bob din Europa.

4. St. François Longchamp 

Această staţiune se află între 1.450 şi 1.650 de metri altitudine, având în nord vârful Mont Blanc, iar în sud vârful l’Etendard. Zona de schi François Longchamp este legată de Valmorel, împreună formând „Marele Domeniu“ care are 165 de kilometri pe pârtii.

5. Saint-Gervais Mont-Blanc

În ultimii ani, în staţiunea Saint-Gervais s-au făcut numeroase investiţii, zona recăpătându-şi farmecul. Zona de schi are 445 de kilometri de pârtii, fiind cea de-a treia zonă ca mărime din Franţa, mai scrie newspack.ro.

Pentru oferte de vacanta, vizitati infoturism.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea