Vacante

#turism #muzee europa #destinatii vacanta #atractii turistice #destinatie europa

Top 5 muzee din Europa

Planifici o vacanta in Europa si incerci sa treci pe lista cu obiective de vizitate cele mai importante muzee? Iata cateva dintre cele mai fascinante si vizitate muzee din Europa.

Muzeul Louvre

Muzeul Louvre este cel mai mare si cel mai vizitat din intreaga lume. Acesta este un moment istoric si este, alaturi de turnul Eifel, un simbol pentru Paris.

Muzeul a fost deschis in data de 10 august 1793, cu o expozitie de 537 de picturi. Din cauza unor probleme arhitecturale, cladirea a fost inchisa din 1796 pana in 1801, insa ulterior muzeul a fost deschis datorita regelui Napoleon, sub numele de Muzeul Napoleon. Dupa ce a acesta a fost infrant in Waterloo, multe piese din muzeu au fost returnate proprietarilor lor.

In acest moment, in Muzeul Louvre se gasesc 8 departamente diferite, printre care antichitati egiptene, antichtati romane, arta islamica, sulptura, arta decorativa, pictura, printuri etc.



Foto: worldtruth.tv

Galeria Uffizi

Galeria Uffizi este cel mai important si cel mai cunoscut muzeu din Florenta, dar si unul dintre cele mai importante centre culturale din Europa. Acesta a fost construit intre anii 1560 si 1580 pentru a gazdui organismele administrative ale ducelui Cosimo I de Medici. Astfel, cladirea Ufizzi a fost construita dupa instructiunile ducelui, de catre arhitectul Giorgia Vasari.

Galeria Uffizi detine in acest moment cea mai mare colectie de arta renascentista. In mare parte, aceste opere de arta au fost achizitionare de catre membrii familiei Medici, in secolele 16 si 17.



Foto: hotelinflorence-italy.com

Muzeul Hermitage

Muzeul Hermitage din Sankt Petersburg, Rusia, gazduieste o colectie impresionanta de peste trei milioane de opere de arta.

Aici poti vedea piese de arta faimoase, care au apartinut unor artisti precum Rembrandt, Da Vinci, Michelangelo, Rubens, la van Dongen, Pissaro si Picasso.

Muzeul a fost infiintat in 1764, la cererea reginei Ecaterina cea Mare, iar in acest moment doar cinci la suta din colectiile muzeului pot fi expuse pentru public.



Foto: aycalifeclub.com

Galeria Nationala din Londra

Galeria Nationala din Londra gazduieste peste 2300 de tablouri din fiecare scoala de pictura mare europeana din secolul 13 pana in secolul 19. Desi aici poti vedea arta in adevaratul sens al cuvantului, intrarea la muzeu a fost intotdeauna si va ramane gratuita pentru toata lumea.

Cand a fost deschis, muzeul avea doar 36 de picturi donate de bancherul John Julius Angerstein, in 1824.



Foto: guim.co.uk

Muzeul Prado

Situat in Madrid, Spania, Muzeul Prado cuprinde una dintre cele mai interesante colectii de arta europeana, din secolul secolul al 14 si pana la inceputul secolului al 19-lea.

Desi initial acesta a fost fondat ca fiind muzeu de pictura si sculptura, Prado contine o colectie impresionanta de peste 5000 de picturi, 2000 de afise, 1000 de monede si 2000 de obiecte decorative si lucrari de arta.



Foto: travelpluto.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea