Vacante

# vacanta amsterdam #amsterdam #muzee #obiective turistice #muzee amsterdam

Top 5 muzee de renume din Amsterdam

Amsterdamul este recunoscut, printre altele, pentru muzeele sale, pentru promovarea intensa a artei si culturii si pentru unicitatea obiectivelor sale turistice, care sunt vizitate anual de un numar impresionant de truristi.

Daca intentionezi sa cunosti personal fascinantul Amsterdam, nu uita sa faci o oprire si la urmatoarele muzee de top din capitala olandeza.


Rijksmuseum

Rijksmuseum este cel mai mare muzeu din Olanda si a fost infiintat la inceputul secolului al XIX-lea. Muzeul are peste un milion de vizitatori in fiecare an si detine o colectie de inegalat de arta olandeza. Cele mai multe lucrari si capodopere provin din Epoca de Aur.

Program de vizita: zilnic intre 9.00 si 18.00
Taxa intrare: 12.50 euro


Muzeul Van Gogh

In Amsterdam vei gasi cea mai mare colectie de lucrari ale artistului Van Gogh. Acest muzeu detine peste 200 de picturi, 500 de schite si mai mult de 700 de scrisori care au apartinut artistului.

Un aspect foarte important: pana in data de 25 aprilie 2013, Muzeul Van Gogh va fi relocat la Hermitage Amsterdam.

Program de vizita: zilnic intre 10.00 si 18.00 (pana la 22.00 in zilele de vineri)
Taxa de intrare: 10 euro.


Muzeul Joods Historisch

Muzeul Joods Historisch detine peste 11.000 de opere de arta ale artistilor evrei. Tot aici vei putea descoperi 43.000 de carti, brosuri, documente, fotografii, documente audio si video referitoare la istoria poporului iudaic.

Program de vizita: zilnic de la 11.00 la 17.00
Taxa de intrare: 9 euro


FOAM

FOAM sau FOtografiemuseum AMsterdam gazduieste periodic expozitii fotografice, care apartin unor artisti de renume mondial, dar si unora mai putin cunoscuti, insa la fel de talentati.

Expozitiile alterneaza cu mici spectacole, programe dinamice de prelegeri, discutii, excursii cu ghid si ateliere speciale de fotografie.

Program de vizita: zilnic de la 10.00 la 18.00
Taxa de intrare: 8 euro.


Muzeul Stedelijk

Muzeul Stedelijk detine cea mai mare colectie de arta moderna si contemporana. Mai exact, aici vei descoperi peste 90000 de opere de arta, care au apartinut unor artisti precum Bauhaus, Mondriaan si De Kooning.

Program de vizita:

  • marti - duminica: 10.00 - 17.00
  • joi: 10.00 - 22.00

Taxa de intrare: 10 euro.



Turistii care detin cardul Museumkaart si I Amsterdam Card nu platesc taxa de intrare la niciun muzeu din Amsterdam.

Sursa foto: amsterdamdreamtours.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea