Vacante

# ce trebuie sa incerci in belgia # viziteaza belgia #belgia

Top 5 lucruri pe care trebuie sa le incerci in Belgia

O vacanta in strainatate este un prilej de bucurie pentru intreaga familie si o oportunitate de a cunoaste locuri noi, cu frumusetile si atractiile lor. Una dintre cele mai frumoase destinatii turistice europene este Belgia, regatul din centrul continentului care ofera vizitatorilor traditii vechi, o cultura fascinanta si experiente moderne.

Iata care sunt cele mai interesante lucruri pe care sa le incerci ca turist atunci cand ajungi in Belgia:

O intalnire dulce cu ciocolata belgiana

Belgia este considerata tara ciocolatei si are o traditie de patru secole in producerea delicioaselor dulciuri care incanta oameni de toate varstele. Prima atestare a producerii ciocolatei dateaza din 1635, iar in prezent belgienii realizeaza anual peste 173000 de tone de ciocolata pe care le vand in peste 2000 de magazine din tara si exporta peste tot in lume celebrele bomboane, praline si specialitati cu alune, nuga, lapte si fructe.

Nu este de mirare ca in Belgia sunt deschise muzee de ciocolata si exista chiar o academie de ciocolata, unde pasionatii pot deprinde arta fina de ciocolatieri. Cele mai cunoscute marci belgiene sunt Leonidas, Neuhaus, Godiva si Pierre Marcolini, la care se adauga sute de sortiumente realizate arizanal, dupa vechi  retete de familie:  Dumon, Torhout si multe altele.

O zi de distractie la Muzeul Benzilor Desenate

Pentru copiii de toate varstele, de la opt la optzeci de ani, in Bruxelles exista un loc plin de culoare, veselie si un pic de nostalgie: Centrul Belgian al Benzilor Desenate unde sunt disponibile operele a peste 700 de autori care au creat personaje celebre precum Ștrumfii, Tintin, Pirou, Mortimer, Marsupilami, Bob, Bobette, Blake și Lucky Luke.

Cladirea care gazduieste acest inedit muzeu este o capodopera a stilului Art Nouveau, proiectata de celebrul arhitect belgian Victor Horta si reprezinta ea insasi un obiectiv turistic important al capitalei belgiene.

O calatorie in viitor la Technopolis

In apropiere de Bruxelles, la Mechelen, se afla un centru educational conceput ca un adevarat parc tematic in care stiinta este explicata si prezentata intr-un stil agreabil si original care ii atrage pe cei mici si-i amuza pe cei mari.

Zonele de vizitare cuprind Centrul de stiinta al copiilor, Xplora, Mergi pe bicicleta la inaltime, Experimente stiintifice, Roboti, Jocuri si inventatori, asa ca orele petrecute aici reprezinta o adevarata calatorie in viitor.

O vizita la Muzeul Berii

Sunt numeroase muzee ale berii in Europa si in lume, dar cel din Bruxelles este cel mai faimos, pentru ca prezinta o traditie care incepe tocmai in secolul al XII-lea cu fabrici de bere create in abatii. Cateva dIntre aceste mici ateliere de bere artizanala exista si in ziua de azi, ca o dovada a priceperii belgienilor in producerea a peste 900 de marci de bere.

Cele mai cunoscute branduri sunt Stella Artois, Hoegaarden, Framboise, Leffe, Timmermans Kriek, Duvel. Specialitatea nationala este berea de fructe, cea mai populara fiind Kriek, o bere de visine acidulata si parfumata, pe care belgienii o consuma cu mare placere alaturi de cartofi prajiti cu maioneza si un desert de gofre.

O zi de hoinareala prin Bruges

Daca atractiile prezentate nu v-au convins, luati bilete de avion Romania-Belgia si retur ca sa vizitati cel mai interesant oras din tara ciocolatei si a berii. Este vorba despre Bruges, un burg medieval de inspiratie central-europeana, denumit pe buna dreptate Venetia din nord, pentru ca are numeroase canale navigabile de mare frumusete.

Aceasta perla a Flandrei este un oras inclus in Patrimoniul UNESCO si impresioneaza prin arhitectura, biserici si monumente unice, dintre care cele mai cunoscute sunt Biserica Onze Lieve Vrouwekerk care adaposteste singura sculptura in marmora a Madonei si clopotnita pana la care se urca 366 de trepte, pentru a admira panorama intregii regiuni.

Vizitati Belgia, tara ospitaliera care va asteapta cu arome de ciocolata, bomboane, praline si gofre, bere buna si atractii turistice de mare valoare.

Sursa foto:  piqsels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea