Vacante

# vacanta romania #destinatii de vacanta #vacanta

Top 5 destinatii pentru vacanta in anul 2021

2021 nu vine cu relaxare totala, dar chiar si asa, o vacanta in tot haosul acesta nu strica. Desi conditiile de calatorie sunt mai sensibile, exista destinatii care iti pot transforma concediul intr-unul de neuitat. Atunci cand calatoresti cu propriul autovehicul, riscurile sunt mai mici si ai mai multe oportunitati. Iata un top al celor mai recomandate destinatii pentru vacanta in anul 2021 cu masina personala:

 

1. Maramures

Judetul Maramures este zona ideala pentru un concediu de basm. Obiceiurile de cand lumea, peisajele la superlativ, bisericile vechi din lemn, mestesugurile populare si nu in ultimul rand, oamenii, sunt cateva motive pentru care merita sa iti petreci concediul in nordul-vestul Romaniei. Ia-ti un card carburant pentru a beneficia de cele mai bune preturi la combustibil, viziteaza Maramuresul si bucura-te de o experienta unica. Se spune ca omul sfinteste locul, dar poti fi sigur de un lucru: morosenii sfintesc si inima!

2. Delta Dunarii

Daca ar fi un loc din Romania pe care trebuie sa il vezi macar o data in viata, acela este Delta Dunarii. Fauna si flora alcatuiesc peisaje desprinse din povesti aici, iar aerul proaspat si atmosfera linistita redefinesc ideea de viata. Este o locatie linistita, in care ai posibilitatea de a vedea peisaje uimitoare, de a face plimbari relaxante cu barca, de a vedea multimea de specii de pasari, unele pe cale de disparitie, si bancurile de pesti de toate formele si culorile. In plus, iti supui papilele gustative la cele mai senzationale preparate din peste specifice zonei.

3. Cazanele Dunarii

Ai auzit de celebra statuie a lui Decebal? E chiar la Clisura Dunarii, in toata maretia si splendoarea ei! Plimbarile cu vaporasul iti vor satisface poftele sufletului, iar cateva zile petrecute departe de agitatia cotidiana iti vor restabili echilibrul. Stralucirea apei in diminetile insorite iti va face zilele mai luminoase, iar aerul proaspat si linistea te vor incarca cu multa energie buna.

4. Grecia

Daca ai bifat locurile mentionate adineaori si vrei o escapada mai departe de Romania, Grecia este inca o destinatie care merita vizitata. Are frumuseti cu totul aparte. Peisajele sunt fermecatoare si exista atat de multa diversitate incat oportunitatile sunt nelimitate, incepand de la orasele antice si cele cosmopolitane, la campiile de maslini si smochini, si pana la insule.

5. Croatia

Ruinele romane, amfiteatrele, plajele spectaculoase, parcurile nationale, festivalurile si preparatele specifice zonei sunt cateva aspecte pe care trebuie sa le iei in vizor atunci cand te hotarasti sa faci o plimbare pana in Croatia. Gasesti 8 parcuri nationale, cel mai popular fiind Lacurile Plitvice, spectaculos datorita cascadelor. Plajele din Croatia au texturi diferite, fiind cu pietris, iar apa marii are o culoare care iti ia ochii.

In 2021 te poti bucura de o vacanta frumoasa indiferent ca alegi sa ramai pe teritoriul Romaniei sau ceva mai departe. Destinatiile recomandate sunt accesibile si sigure, caci poti opta pentru masina personala ca mijloc de transport. Un card pentru carburant te ajuta sa economisesti banuti cu transportul, pe care ii poti utiliza in alt scop - cateva mese copioase, bilete de intrare pentru anumite atractii turistice sau pentru alte activitati memorabile.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea