Vacante

#japonia #stanci #atractii #plaje #destinatii #romantism #india #italia #sate #cupluri #expeditii

Top 5 cele mai romantice locuri din lume

Cele mai romantice destinatii ale lumii seduc turistii cu peisajele deosebit de frumoase, arhitectura plina de farmec si preparatele culinare cu ingrediente afrodisiace.

Iata Top 5 cele mai romantice locuri din lume:

1 Cinque Terre, Italia

Cinque Terre este una dintre cele mai romantice si mai colorate destinatii ale lumii. Cinque Terre este formata din cinci sate pitoresti, construite pe stanci abrupte, deasupra marii. Casele sunt pictate in culori vii, pline de farmec. Satele au strazi inguste, presarate cu restaurante si cafenele unde se bea vin local si se pregatesc fructe de mare.

Cinque Terre este o destinatie apreciata pentru plajele sale linistite si peisajele deosebit de frumoase. Pentru cupluri, Lover's Path (Poteca Indragostitilor) este una dintre principalele atractii.


 

2 Riviera Maya

Riviera Maya este considerata un paradis mexican, o destinatie potrivita pentru luna de miere si vacante in cuplu. Printre cele mai bune orase-statiuni sunt Tulum si Cozumel. Pe langa luxul resorturilor hoteliere, turistii pot pleca in expeditii pentru a descoperi ruinele mayase.



 

3 Kyoto, Japonia

Kyoto a fost timp de peste 1.000 de ani un centru cultural si religios al Japoniei. Astazi, Kyoto este considerat una dintre cele mai romantice destinatii din lume. Primavara, ciresii infloriti ofera un peisaj spectaculos, care a facut orasul cunoscut pe plan international.


Cuplurilor de indragostiti li se recomanda sa iasa seara in oras in sezonul calduros si sa faca o plimbare pe malul raului. Arhitectura traditionala si restaurantele cu balcoane cu deschidere spre rau si cu preparate pe baza de peste sunt unele dintre principalele atractii.


 

4 Darjeeling, India

Darjeeling este o destinatie populara din India. Aflat la o altitudine de 2.050 m, Darjeeling a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO. Orasul si-a castigat faima internationala datorita plantatiilor de ceai de aici. Cele mai bune perioade pentru o vizita in Darjeeling sunt octombrie, noiembrie, martie, aprilie si mai.


 

5 Insulele San Blas, Panama

Insulele San Blas constituie un arhipelag din Panama care cuprinde cateva sute de insule, dintre care mai putin de 50 sunt locuite. Insulele sunt un adevarat paradis pentru cei care cauta destinatii exotice pline de romantism, cu ape turcoaz si vegetatie luxurianta.




Sursa foto: travelweekly.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea