Vacante

# locuri inedite romania # excursii de o zi #excursii #romania

Top 3 excursii de o zi - locuri inedite din Romania

Romania este o tara cu multe comori ascunse ce sunt gata sa se lase descoperite de turistii curiosi. Toamna este momentul potrivit pentru a pleca in scurte excursii, prin cateva locuri inedite din tara noastra.

Castelele de pe Valea Prahovei

O incursiune de o zi pe Valea Prahovei va fi intensa si interesanta. In aceasta zona din tara noastra, peisajele superbe se imbina perfect cu obiective turistice importante, castele cu o istorie fascinanta si multe alte locuri pe care trebuie sa le vezi.

O oprire la Sinaia iti da ocazia sa vizitezi Castelul Stirbey, o adevarata capodopera arhitectonica semnata de olandezului Josef Jacob Schieffleers. Se spune ca peretii acestui superb castel pastreaza si astazi o multime de secrete, tradari si marile iubiri ale familiei domnitorului Barbu Bibescu-Stirbey. Castelul Stirbey este cea mai veche cladire din Sinaia si gazduieste astazi Muzeul Orasului Sinaia, care este alcatuit din 13 sali tematice ce te invita sa descoperi tainele orasului.

Tot in superbul orasel de munte mai poti vizita casinoul Sinaia, Casa Memoriala Cezar Petrescu sau poti face o plimbare, pentru cateva poze si o gura de aer curat prin parcul Parcul Dimitrie Ghica, aflat chiar in centrul statiunii.

Mergand mai departe spre Busteni, ai ocazia sa descoperi un alt castel de o frumusete rara. De fapt se spune ca este cel mai frumos castel din tara noastra: Castelul Cantacuzino, o impresionanta mostenire culturala si materiala a familiei Cantacuzino. Impozant si opulent, castelul reflecta gusturile si ambitiile proprietarului sau, Gheorghe Grigore Cantacuzino, cel mai bogat om din Romania la inceputul secolului 20.

Lectia de geologie din mijocul naturii

Cum ti se pare ideea sa pleci intr-o excursie de o zi in care vei avea ocazia sa ajungi in locuri in care foarte putina lume a mai calcat pana acum? Mergand din Valea Prahovei, faci o oprire la Cetatea Rupea, despre care sunt dovezi ca exista inca din anii 5500-3500 i.Hr., pentru o scurta vizita, apoi te aventurezi de-a dreptul in salbaticia si frumusetile naturii.

Vulcanul stins din Racos este considerat o adevarata minunatie a naturii pe care trebuie neaparat sa o vezi si cu siguranta te va impresiona. Lacul de Smarald se afla tot aici, inconjurat de formatiuni de basalt care arata spectaculos, oferind privitorilor o priveliste de neuitat. De fapt, zona Racos din apropierea Brasovului este un loc bun pentru a exemplifica multe dintre teoriile invatate la lectiile de geologie.

In cautarea povestilor din Valea Zanelor

La doar 50 de kilometri de Sibiu, in Porumbacu de Sus, se afla Castelul Valea Zanelor, un loc desprins parca din basme. Casute mici construite din lut si paie, cu acoperisul tuguiat asteapta vizitatorii uneva intr-un loc ferit de agitate, in mijlocul muntilor, pe malul unui rau, inconjurate de flori si plante.

Cand ajungi in aceasta zona, si o oprire la Biserica Fortificata CINCSOR te va impresiona, cu certitudine. Pornind din zona Sibiului si ajung pe undeva pe langa Brasov, gasesti si Pestera Valea Cetatii, considerata una dintre cele mai moderne si mai frumoase din Europa de Est si un monument al naturii, aflandu-se intr-o zona protejata din Masivul Postavaru. Ca o particularitate, Pestera Valea Cetatii este singura pestera amenajata din judetul Brasov in care se tin concerte de jazz.

Sursa foto: oferteturism.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea