Vacante

#vacanta #pestera #cascada #7 scari #munte #bucegi

Top 3 destinatii accesibile in Bucegi

Daca iti doresti sa te relaxezi un weekend la munte in locuri in care poti ajunge usor cu masina, iti propun cateva destinatii in Muntii Bucegi pe cat de accesibile pe atat de frumoase. Drumetia spre canionul de la 7 scari poate fi cea mai spectaculoasa aventura pe care ai avut-o pana acum, Cascada Urlatoarea este printre cele mai inalte caderi de apa din tara, iar Pestera Ialomicioara te va proiecta intr-o lume mistica in care elementele naturii se armonizeaza perfect.
Canionul 7 scari din Muntii Piatra Mare
Vedeta acestui traseu este Canionul 7 scari. Este, de fapt, o cascada pe care va trebui sa o traversezi pe vertical, adica in susul ei, pe firul apei. Cu raul curgand zgomotos din toate partile vei avea de urcat pe scari sapate in stanca sau vei traversa numeroase poduri suspendate deasupra apei care curge la aproximativ trei metri sub picioarele tale.
E un traseu care iti va solicita muschii la maxim, iar adrenalina se va tripla, insa, nu iti face griji, nu este nimic greu, din contra, totul iti va parea spectaculos.
Timisul de Jos este localitatea din care se desprinde acest unic traseu montan din Muntii Piatra Mare. Gasesti satul pe DN 1, intre Predeal si Brasov. De aici urmeaza un drum forestier pana la intrarea in traseul marcat cu dunga galbena.
Cascada care urla neincetat
Este o cascada foarte nervoasa, de aici i-a venit si numele de Urlatoarea. Apa cade de la o inaltime de 15 metri si intalneste numeroase praguri peste care, mai ca un schior, face numeroase “acrobatii”. Daca urmezi cararea inca 15 minute, putin mai sus gasesti inca doua cascade la fel de spectaculoase, doar cu vreo cativa metri mai mici.
Ca sa ajungi la Cascada Urlatoarea trebuie sa pleci din Busteni (marcaj punct rosu) sau din statiunea Poiana Tapului (marcaj punct albastru). Vei urca pana la altitudinea de 1055 de metri pe un traseu destul de lin care dureaza aproximativ o ora.
Pestera din alta dimensiune
Daca ai masina de teren sau bicicleta poti sa te aventurezi cu incredere pe drumul forestier ce pleaca din Sinaia sau Moroieni spre lacul Bolboci. Chiar daca cei cativa zeci de kilometri vor fi anarhici si plini de gropi, trebuie sa stii ca te asteapta Pestera Ialomicioara. Cu masina vei parcurge acest traseu in aproximativ o ora jumatate, dar nu te vei plictisi, caci peisajul te va incanta.
Pestera este una dintre cele mai frumoase din tara. Cei care au fost acolo spun ca au avut impresia ca intra in alta dimensiune si ca tot ceea ce exista in afara pesterii nu mai are nicio importanta. Pregateste-te sa vezi si schitul construit chiar la intrarea in pestera.
Daca ai fost in vacanta in Bucegi, asteptam impresiile tale sau sugestii pentru noi destinatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea