Vacante

# unde mergem #vacanta #mall #cele mai mari malluri #cele mai frumoase malluri #mall paris

Top 3 cele mai impresionante malluri din lume

Mallul a devenit centrul comercial in care poti gasi absolut tot ai nevoie, de la ace, la haine, incaltaminte, mancare si aparate electrocasnice, dar este si principalul loc de distractie. Deoarece tot mai multe persoane aleg sa-si faca majoritatea cumparaturilor in mall, constructorii si arhitectii trebuie sa vina in permanenta cu noi idei impresionante, pentru atragerea clientilor. Iata un top al celor mai cool malluri din lume.

1. Dubai Mall

Pentru cei cu dare de mana, Dubaiul este o destinatie excelenta, nu doar pentru distractie, ci si pentru shopping. Dubai Mall este, fara indoiala, cel mai impresionant mall din lume, mai ales ca este si cel mai mare. Investitiile in acest centru comercial se ridica la 20 de milioane de dolari, o suma uriasa chiar si pentru cei mai bogati oameni din lume.

Insa Dubai Mall, situat langa cladirea Burj Khalifa, este mai mult decat un simplu centru comercial, este un orasel cat 50 de terenuri de fotbal, cu 120 de restaurante, 1200 de magazine (toate brandurile de lux), acvariu imens, numeroase sali de cinema, patinoar, partie de schi si parc tematic pentru copii. Si pentru ca este atat de mare si greu de parcurs, exista chiar si "taxiuri" care ii duc pe vizitatori dintr-o parte in alta a centrului comercial.


2. West Edmonton Mall

West Edmonton Mall a fost construit in anul 1981. Este cel mai mare mall din America de Nord si se situeaza in regiunea Alberta, din Canada. Recunoscut la nivel mondial pentru activitatile distractive pe care le pune la dispozitia turistilor, West Edmonton Mall este considerat a fi unul dintre cele mai impresionante centre comerciale din lume.

Deoarece este foarte mare, mallul a fost impartit in mai multe arii tematice, astfel incat fiecare vizitator sa poata alege ceea ce isi doreste, de la 3D Funhouse, la Haunted Castle, Galaxyland, World Waterpark, Chinatown, Europa Boulevard sau Bourbon Street.

3. Mall of the Emirates

Inaugurat in 2005, Mall of the Emirates, situat tot in Dubai, atrage nu atat prin magazinele de lux, cat prin parcul pentru sporturi de iarna. Practic, intr-o tara in care nu ninge niciodata, poti practica schiul fara probleme in interiorul mallului. Cat despre zona comerciala, aceasta cuprinde peste 500 de magazine, o multime de restaurante si alte spatii destinate distractiei.

4. Westfield Mall Londra

Un alt centru comercial impresionant este situat in Londra. Mallul din capitala Marii Britanii este cunoscut si sub numele de "casa tuturor magazinelor". A fost deschis in 2008, se intinde pe o suprafata de 150.000 de metri patrati si cinci etaje, iar costul constructiei s-a ridicat la 1,6 miliarde de lire sterline. In 2012, s-a aprobat extinderea centrului cu inca 500.000 de metri patrati, lucru urmat de vehemente critici din partea comunitatii care considera ca o constructie de asemenea amploare ar putea un impact negativ asupra ambientului si mediului inconjurator.

5. Galeriile La Fayette Paris

Centrul Comercial din capitala Frantei s-a deschis in 1895. Arhitectura impresionanta a facut ca mallul sa devina un centru de atractie in sine. Pe cele cinci etaje gasesti cele mai cunoscute branduri. 



Sursa foto: arawa.fm

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea