Vacante

#top destinatii #kenya #destinatii #Coastal Wales #La Ruta Maya #Arunachal Pradesh #Hvar #destinatii 2012

Top 10 regiuni de vizitat in 2012

Lonely Planet a publicat lista celor mai importante 10 regiuni de vizitat in 2012. Nu este vorba nici de tari, nici de orase, ci de zone in care merita sa calatoresti anul viitor.



1 Coastal Wales


Regiunea de coasta din Wales, Marea Britanie, este cunoscuta sub numele de All Coastal Wales Path si constituie un traseu de vacanta nou, fiind recent amenajat. All Coastal Wales Path incepe din Chepstow in sud si merge pana aproape de Qeensferry in nord, pe o lungime de 1377 km de tarm. Intreg traseul este dominat de plaje, peisaje spectaculoase, localitati si chiar castele.


2 La Ruta Maya , America Centrala


Ruta Mayasa (La Ruta Maya sau The Maya Route) acopera Peninsula Yucatan, Chiapas (Mexic), Belize , Guatemala si Honduras. The Maya Route constituie unul dintre cele mai populare trasse din America Centrala, oferind posibilitatea turistilor sa strabata mai multe tari cu situri arheologice mayase si cu unele dintre cele mai frumoase panorame de pe pamant.


3 Kenya de Nord


Partea de nord a Kenyei este o regiune mai izolata, putin cunoscuta in plan turistic. Cu toate acestea, zona nordica a tarii este de o varietate extraordinara, precizeaza Lonely Planet. Aici traiesc numeroase triburi abia atinse de civilizatie. Parcul National Samburu, Lacul Turkana si Parcul National Marsabit constitue trei dintre principalele atractii turistice.


4 Arunachal Pradesh


Arunachal Pradesh constituie o regiune eclectica, unde se intrepatrund culturile, climatele si peisajele. Statul indian se afla intre Bhutan, Tibet, Burma si China. Padurile bogate in viata salbatica, peisajele exotice si lacasurile religioase precum manastirea din Tawang constituie principalele atractii ale acestei zone.


5 Hvar


Insula croata Hvar se afla pe locul 5 in topul celor mai interesante regiuni de vizitat in 2012. Aflata pe coasta Dalmata, cu deschidere la Adriatica, Hvar si-a castigat renumele gratie frumusetii sale naturale, cu plaje scaldate de ape albastre, golfuri, plantatii de vita-de-vie, lavanda si maslini. Atractiile istorice si culturale, precum si viata de noapte intensa constituie alte avantaje.


6. Sicilia

7. Maritime Provinces, Canada

8. Queenstown & Southern Lakes, New Zealand

9. Borneo

10. Poitou-Charentes, France.

Sursa foto: travel.aol.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea