Vacante

#vacanta #lyon #franta #festival #bordeaux # vacanta toamna # destinatii toamna

Toamna in Franta: cele mai frumoase destinatii

In aceasta toamna, alege sa-ti petreci cateva zile in Franta, mai ales daca te-ai saturat de aglomeratia si preturile piperate din vara. Toamna in Franta vine cu peisaje de o frumusete rara, iar festivalurile toamnei garanteaza succesul unei escapade pe meleagurile din Hexagon.

Iata cateva dintre cele mai frumoase destinatii franceze in aceasta toamna:

1. Bordeaux

Bordeaux este destinatia perfecta pentru o mini-vacanta de toamna. Pentru iubitorii de distractii, in luna octombrie se va deschide Foire aux Plaisirs (8 octombrie - 1 noiembrie), un festival dedicat atat celor mici, cat si celor mari. Peste 450.000 de persoane iau parte la fiecare editie a festivalului.

Un alt eveniment pe care nu trebuie sa-l ratezi in Bordeaux in aceasta toamna este festivalul vinului Nou si al Brocartului. Evenimentul se desfasoara pe 22 si 23 octombrie si pune la dispozitia vizitatorilor degustari de vin si de produse traditionale din Bordeaux.


 

2. Lyon

Orasul Lyon, supranumit "capitala gastronomica a Frantei", isi asteapta turistii in aceasta toamna la festivaluri gastronomice si culturale. La Biennale de Lyon (15 septembrie - 31 decembrie) si La Fete de la gastronomie (23 septembrie) sunt festivaluri cu traditie in Lyon.

3. Provence

Arles, Avignon si Aix en Provence sunt doar cateva locuri de vazut in aceasta toamna in Provence. Unul dintre evenimentele specifice Proventei este Festivalul ciupercilor, la care turistii pot degusta specialitati de branza de capra , miel la gratar, fructe proaspete sau pot alege sa faca o plimbare cu poneii.

Intre 15-20 octombrie, satenii din zona Vaison Ventoux isi scot retele secrete si se pregatesc pentru Festivalul Supelor. Reci, calde, cu ulei, cu usturoi, cu carne sau fara, supele din Provence sunt unice in Franta.


 

4. Paris

In lunile de toamna, capitala Frantei are turisti mai putini, cazari mai ieftine si peisaje care iti iau ochii. Frunzele aramii ce cad agale pe alei si mirosul patrunzator al cafelei intr-o dimineata racoroasa explica romantismul Parisului.

Muzeele, cafenelele cochete si magazinele de suveniruri sunt o buna optiune in cazul unei zile mai racoroase. Seara, distractia se muta in cluburi si la terase.

Festivalul Toamnei (septembrie - decembrie) si Festivalul Ciocolatei (28 octombrie - 1 noiembrie) sunt evenimente traditionale, ce care aduna anual zeci de mii de turisti pe strazile Parisului.



Sursa foto: chicline.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea