Vacante

Toamna in Bucuresti

Bucuresti este unul dintre cele mai controversate orase din Romania. Fara indoiala, nu poate concura in topul celor mai curate orase. Insa castiga detasat prin multitudinea posibilitatilor pe care le ofera. Si niciodata nu pare mai melancolic decat la inceput de toamna. casa pop

Cum poti ajunge in Bucuresti

Fiind capitala, a devenit in mod firesc un nod feroviar, avand mai multe gari, Gara de Nord, Barasab, Obor. Cu avionul se ajunge in aeroporturile Baneasa si Henri Coanda. Mai poti opta si pentru numeroasele microbuze care fac legatura cu orase importante, precum Constanta sau Brasov.

Reteaua de transporturi Pentru ca este un oras extrem de aglomerat, traficul pe strazi devine infernal la orele de varf. Daca circuli cu masina personala , condu cu atentie si pastreaza-ti calmul. Dimineata si seara, cand este perioada de varf, cel mai rapid, in mod incontestabil, este cu metroul. O cartela de 2 calatorii costa 2 lei. Indicatiile de pe panouri sunt foarte clare, asa ca nu te poti incurca. Iar daca vrei totusi sa intrebi, fa-o la casele de vanzare a cartelelor si abonamentelor de metrou, altfel risti sa primesti indicatii fanteziste. Exista si o retea de autobuze si troleibuze, a caror dezvoltare si calitate depinde mult de zona. Pretul unei calatorii este de 1.1 RON. Daca nu ai chef sa platesti o amenda de 40 de lei, este bine sa nu uiti sa-ti iei bilet, pentru ca in Bucuresti chiar se fac controale foarte des.

Bucuresti in soare tomnatic

arteiDaca ai ceva treaba in Bucuresti cateva zile, sau ai venit special pentru a-l vizita, alege ca locuri de vizitare zonele centrale. Si ca sa te poti bucura cu adevarat, lasa deoparte toate criticile la adresa acestui oras. Stim cu totii de existenta mizeriei, al zgomotului infernal si de prezenta cainilor vagabonzi. Tocmai din astfel de motive s-au trecut sub tacere sau poate au fost uitate minunatele monumente, case, strazi, parcuri si muzee ale acestui oras. muzeul satului

Toamna reincep spectacolele la Opera Romana si la teatre. Daca vrei sa mergi, ar fi bine sa cumperi bilet din timp. Teatrul National Ion Luca Caragiale este cel mai mare din capitala si unul dintre punctele turistice importante. A fost inaugurat la sfarsitul anului 1852 si se afla chiar in inima capitalei, la Universitate. Tot in septembrie, intre 1 si 23 ale lunii, se desfasoara unul dintre cele mai mari festivaluri din tara, Festivalul George Enescu .

La Atheneul Roman ai posibilitatea sa asisti la concerte sustinute de nume mari ale muzicii contemporane. Este un eveniment important, iar spectacolele sunt tinute cu sala plina. Printre muzeele importante, amintim de Muzeul Colectiilor de Arta, Muzeul Theodor Pallady , Muzeul Taranului Roman si Muzeul Satului. In centru, la Unirea, trebuie sa vezi Mitropolia Romana, aflata pe Dealul Mitropoliei , unde poti face o scurta plimbare. mitropolieUna dintre cele mai frumoase locuri de plimbare este in Parcul Herastrau si in zonele din imprejurimi. Parcul este imens, incercuind lacul Herastrau , pe care vara lumea se plimba cu vaporasul, hidrobicicleta sau barca. Aleile netede sunt perfecte pentru bicileta sau role. kiseleff2In zilele calde de toamna, cand copacii capata culori impresionante, de la ruginiu la auriu intens, poti face o plimbare foarte relaxanta pe Bulevardele Aviatorilor si Kiseleff.

De-o parte si de alta a trotuarului sunt copaci batrani, care formeaza o coroana deasupra capului, iar in stanga si in dreapta strazii sunt case vechi si ambasade. Efectul este garantat. Stradute pitoresti, case din perioada interbelica si chiar mai vechi se gasesc si in alte zone din Bucuresti. Arhitectura impresionanta si linistea te fac sa uiti de toata galagia si cu un strop de imaginatie, vei crede ca ai pasit in trecut.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea