Vacante

# economii pentru vacanta #vacanta de vara #turism # buget vacanta #bani vacanta de vara

Tine sub control bugetul pentru vacanta de vara

Suntem in plin sezon estival si se impune un concediu in care sa uiti de stresul de la locul de munca.

Din pacate, ca multi alti romani, te izbesti de eterna problema: banii. Crezi nu ai suficienti bani sa pleci in vacanta? Noi iti oferim cateva sfaturi care sa te ajute sa faci economii la bugetul pentru concediu.

Planifica totul din timp

In momentul in care pui la cale o vacanta, trebuie sa planifici totul din timp. De obicei, hotelurile percep tarife mai mici in timpul saptamani decat in weekend si trebuie sa tii cont de acest aspect.

De asemenea, poti economisi multi euro daca planifici ca vacanta ta sa nu se suprapuna cu un eveniment important. De exemplu, nu-ti recomandam sa pleci in Londra in august-iulie 2012, pentru ca in aceasta perioada au loc Jocurile Olimpice de Vara, iar hotelierii profita de acest lucru pentru a umfla preturile. In schimb, daca ajungi inainte sau dupa eveniment ai parte de tarife "mai pamantesti".

Fii cu ochii pe site-urile de deal-uri

Site-urile de deal-uri, o afacere care a luat amploare in ultimii ani in Romania, iti pot oferi o serie de oferte turistice incredibile. Inainte de a lua o decizie, cerceteaza cu amanunt oferta, afla daca totul este in regula cu cazarea, si, mai ales, in ce conditii iti poti recuperezi banii inapoi daca se intampla sa te razgandesti.

Gaseste alternative de cazare

In general, pensiunile sau vilele sunt o varianta mult mai ieftina decat traditionalele hoteluri.

Poti face economii la buget daca, de exemplu, nu-ti achizitionezi un pachet de cazare care sa includa mese. In fond, poti sa-ti cumperi toate ingredientele necesare de la supermarket-ul din colt si iti prepari singur mancarea, la costuri foarte mici. In acest caz, trebuie sa te asiguri ca ti se ofera acces la bucatarie.

Ia in calcul si alte curse aeriene

Sa presupunem ca vrei sa sa-ti cumperi un bilet Bucuresti - Alicante (Spania). In locul cursei directe, poti opta pentru ruta Bucuresti - Valencia, iar apoi sa te deplasezi cu autobuzul pana in Alicante. Per total, sunt sanse mari sa cheltuiesti mai putini bani apeland la varianta a doua, decat daca ai fi luat cursa directa Bucuresti - Alicante.

Fii atent la costurile ascunse

Aici intra taxa de aeroport, check in-ul biletelor, dar si serviciile de roaming pe care le platesti atunci cand suni in alta tara.

Incearca sa vizitezi obiective turistice gratuite

O vacanta de vis nu inseamna neaparat sa bifezi toate muzeele sau obiectivele turistice din zona. Poti scapa de multe cheltuieli apeland si la distractii care nu te costa nimic. Ia in calcul ca exista si muzee si parcuri in care accesul este gratuit.

Vaneaza ofertele last minute

Nu ai tinut cont de planificarea din timp a vacantei? Nu trebuie sa te inpacientezi. Pentru cei care se decid pe ultima suta de metri s-au inventat ofertele de tip last minute. Astfel, exista hoteluri care ofera discounturi importante la cazare, valabile cu o zi inainte de a ajunge la destinatie.

Economiseste benzina

Daca preferi sa te deplasezi in vacanta cu masina (proprietate personala sau inchiriata) poti plati mult mai putin pe benzina. Cum? E foarte simplu. Anticipeaza in proportie de peste 80% cam cate drumuri vei face si incearca sa eviti calatoriile inutile.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea