Vacante

#vacanta #program #ghid #teama #obiceiuri #destinatie # documentare

Ti-e teama sa calatoresti? Iata 4 sfaturi sa scapi de aceasta frica de necunoscut!

Cand auzi pe cineva povestind pataniile din vacanta, te gandesti ca asa ceva nu ti se poate intampla tie. Este suficient insa sa ai parte de o singura experienta neplacuta pentru ca teama de calatorii sa fie mai mare decat placerea si curiozitatea de a descoperi locuri noi. Teama de calatorii este un stres care poate ruina placerea unei vacante. Exista insa multe lucruri pe care le poti face pentru a scapa de frica de necunoscut.

 

1 Documenteaza-te asupra destinatiei de vacanta

Calatoria in destinatii necunoscute este pe cat de fascinanta, pe atat de riscanta. Un loc necunoscut inseamna o cultura noua, o clima diferita, alte reguli si mentalitati. Inca de cand cobori din avion te poti confrunta cu situatii neprevazute. De exemplu, daca cineva iti tine usa la iesirea din aeroport, in unele societati va trebui sa dai un bacsis pentru un gest care pare ceva banal. Pentru a te pregati, rezerva-ti suficient timp pentru documentare.

Daca iti cumperi ghiduri turistice, rasfoieste-le si citeste cu atentie cel putin capitolele despre sanatate, sigurant sireguli de conduita. La acestea se adauga si alte informatii pretioase precum fraze de baza in limba tarii respective sau detalii despre transport.

 

2 Stabileste-ti un program de vacanta

Uneori, turistii se tem sa faca anumite lucruri sau sa mearga in unele locuri in vacanta. De exemplu, o oferta de zbor cu parapanta poate parea periculoasa cand vine din senin, mai ales daca nu stii nimic despre acest sport. Cand stabilesti de acasa insa ca vrei sa zbori cu parapanta, te vei documenta si vei sti care sunt companiile de incredere si ce servicii ofera.

 

3 Pregateste totul pentru siguranta personala

Una dintre cele mai importante intrebari este: "Ce fac daca mi se intampla ceva in calatorie?". Pentru a elimina aceasta teama, poti face multe lucruri. Citeste cu mare atentie contractul cu prestatorul de servicii turistice pentru a intelege responsabilitatile si beneficiile ambelor parti.

Fa copii dupa actele importante si pune-le in bagaj. Noteaza-ti numerele de telefon si adresa consulatului sau a ambasadei de la destinatie. Ia cu tine un mijloc permanent de comunicare cu cei de acasa: iPad, laptop, telefon mobil etc. Fa-ti o asigurare de calatorie.

 

4 Invata din experienta altora

 

Citeste pe bloguri si in forumuri despre experienta avuta de altii in locuri noi, care iti inspira teama. Uneori se poate sa ai nevoie doar de o alta perspectiva pentru a fi deschis la nou.

Sursa foto: accountingweb.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea