Vacante

#all inclusive #vacanta

Tentatia all inclusive

All inclusive inseamna prin definitie ca in general toate taxele sunt incluse in pret. In sectorul turistic all inclusive inseamna ca toate mesele si bauturile locale sunt gratuite. Bauturile importate, majoritatea vinurilor si alte bauturi alcoolice sunt totusi cu plata.

Exista diferente intre un "all inclusive" la un hotel si altul la un hotel diferit. In plus, trebuie sa stii ca preturile ofertelor sunt si mai mari pentru o vacanta "ultra all inclusive". Nu toate diferentele fac referire la bautura, asa cum se stie in general. all inclusive 2

All inclusive uneori nu este all

Fiecare hotelier sau tur-operator poate sa aiba propria lui definitie cu privire la ofertele all inclusive. Nu exista inca o norma internationala. Ca sa nu ai surprize, trebuie sa verifici informatiile bine, astfel incat sa stii ce contine realmente aceasta formula. Pentru a verifica, nu este suficient sa intrebi agentia.

Exista cazuri in care agentia poate sa spuna ca bauturile de import sunt incluse, iar la fata locului sa constati ca politica hotelului este alta. In alte cazuri, bauturile alcoolice sunt toate incluse in pret, precum si toate mesele si gustarile intermediare. In Maldive poti avea insa surpriza sa afli ca apa, in schimb, trebuie platita separat. De obicei ofertele cu destinatii exotice sunt all inclusive. In ceea ce priveste destinatiile in tarile europene, acestea pot fi chiar si numai cu mic dejun.

all inclusive cortAll inclusive nu este ultra all inclusive

All Inclusive implica cel mai adesea posibilitatea de a manca gratis in restaurantele si barurile hotelului sau ale complexului. Ai la dispozitie piramide cu sortimente diferite, de la fripturi la fructe exotice si dulciuri. Cluburile de 5 stele all inclusive dau posibilitatea turistilor de a manca si in “restaurantele la carte”, cu specific variat : japonez, italienesc, pescaresc, unguresc, frantuzesc, etc. Acestea se afla in incinta complexului.

Trebuie sa-ti faci rezervare inainte. La sfarsitul sejurului se percepe o taxa intre 10 si 20 euro de persoana. Prin urmare mesele la restaurantele la carte nu sunt tocmai gratuite, ca cele de la restaurantul de baza, unde mananci cat poti. Diferenta intre ultra all inclusive si all inclusive o fac de obicei bauturile de import, incluse numai in prima categorie. Tot in aceasta categorie intra, pentru unele oferte, servicii de spalatorie si de calcat, minibar aprovizionat zilnic, posibilitatea de a practica gratuit sporturi nautice cu barci cu motor. Vacantele de lux includ chiar si un majordom personal. bauturi all inclusive

Argumente pro si contra all inclusive

Cei care sunt cu familia si opteaza pentru all inclusive au de castigat, gratie costurilor scazute. Pentru un consum zilnic a catorva litri de suc, la o sticla de 1.5-2 euro bucata, se poate face economie.

Lichidele, fie ele sucuri, apa sau altceva sunt destul de importante pentru familiile cu membri multi, sau pentru cei care-si petrec vacanta intr-o zona cu temperaturi ridicate . Copiii si gurmanzii au o mare varietate de feluri de mancare, astfel incat nu va mai fi nevoie sa cumperi din supermarketuri si nu vei mai da bani pe gustari in timpul excursiilor.

Exista oferte de all inclusive care ofera gratis astfel de gustari cand esti plecat intr-o excursie si te intorci tarziu la hotel. Cei care aleg all inclusive sunt in general persoane care aleg sejururi, persoane venite mai degraba sa se odihneasca, decat sa viziteze. In dezavantaj se afla turistii care dintr-un motiv sau altul tin regim sau o dieta anume.

Este destul de greu sa te abtii in fata unor cantitati serioase de mancare, mai ales ca adunate, mesele pot fi si de 6 ori pe zi. Cand iti doresti sa incerci toate mancarurile traditionale, sau esti o persoana cu pretentii culinare mai specifice, all inclusive te limiteaza la un singur restaurant. Turistii cu un program flexibil, aceia carora le place sa calatoreasca, sa viziteze, tipul all inclusive nu le este prielnic. Acestia nu sunt dispusi sa fie legati de un program de mese. Indiferent de varianta aleasa, cere informatii detaliate la agentie, precum si la hotelul unde vei sta. Astfel stii exact la ce sa te astepti. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea