Vacante

#franta #paris #bruxelles #viena #praga #germania #frankfurt #copenhaga #danemarca #targ de craciun #piata de craciun

Targurile de Craciun din Europa, cu spiridusi si vin fiert

O cana de vin fiert, o figurina de martipan sau o scena a Nasterii, construita din lemn si paie, pe fundal de colinde, iata cum arata targurile de Craciun din Europa. Fiecare oras incearca sa aduca ceva in plus, specific locului. Fie ca te intalnesti cu personajele din basmele Fratilor Grimm, fie ca te distrezi pe patinoar, o vizita la piata de craciun este un prilej de bucurie pentru intreaga familie.

Pietele de Craciun se tin in special in orasele istorice, care atrag turistii in sezonul de iarna. Vinul fiert (Gluhwein) si nucile glazurate sunt nelipsite de la astfel de sarbatori in aer liber. Daca pleci in vacanta impreuna cu cei dragi, iti propunem cateva locatii deosebite, pentru aceasta perioada.

Piata de Craciun, FrantaTarguri de Craciun in Paris

Capitala Luminilor deschide portile targurilor de Craciun pe tot teritoriul orasului, din Saint-Germain-des-Pres pana in Satul Disney (Disney Village). Gasesti piete de craciun in principalele zone pariziene. L'Arche de Noel a la Defense este unul dintre ele si functioneaza in cartierul cu acelasi nume (La defence), pana pe 28 decembrie 2008.Cei care doresc sa viziteze Satul lui Mos Craciun, pe langa un astfel de targ, pot merge in Place Saint Sulpice, unde personajele de iarna te asteapta pana pe 24 decembrie si in Place Saint Germain des Pres, unde gasesti un alt Village du Pere Noel. Aici gasesti o lista detaliata a targurilor de Craciun deschise in Paris.

In Disney Village, piata de Craciun aduce laolalta personajele traditionale de sezon (reni, elfi, oameni de zapada sau ingeri), insotiti de Mos Craciun. Acesta poate fi intalnit de copii pe Podiumul Central, de la orele 18:00. Piata de Craciun este deschisa intre 12 decembrie 2008 si 6 ianuarie 2009 si propune o gama larga de produse, de la specialitati culinare la instalatii mecanice. Disney Village se afla in Marne la Vallee, in Disneylandul francez. Daca mergi cu TGV-ul, vei cobori la statia Marne la Vallee.

Bruxelles patinoar“Placerile iernii” din Bruxelles

Evenimentul organizat in Bruxelles pentru perioada sarbatorilor se numeste “Les plaisirs d’hiver” si include de la piete de Craciun la animatii stradale, corale, acces la patinoar si degustari de preparate la braseriile din oras. Targurile de Craciun se afla langa sediul Bursei, in Piata St. Chaterine si in Marche aux Poissons. Aproximativ  240 de standuri propun vizitatorilor cadouri pentru sarbatori si specialitati culinare. Produsele de artizanat sunt creatii provenite din Provence, Elvetia, Irlanda si Austria. In timpul weekendurilor au loc reprezentatii folclorice. Pe site-ul oficial gasesti informatii despre evenimentele organizate aici.

Luminite de Craciun, Bruxelles - video

O oferta city break in Bruxelles, in perioada sarbatorilor de iarna, costa in jur de 350 euro de persoana si asigura transportul cu avionul si 2 nopti de cazare cu mic dejun, intr-un hotel de 4 stele din centrul orasului.

Viena piata de CraciunViena, in topul targurilor europene de Craciun

Una dintre cele mai iubite destinatii in perioada sarbatorilor de iarna este Viena. Orasul figureaza si in topul Christmas Markets.com ale celor mai importante targuri de Craciun din Europa, ocupand locul 9.  Scene ale Nasterii Domnului se gasesc peste tot prin Austria, alaturi de numeroasele piete de Craciun, 28 la numar.

Aceste piete, deschise cu ocazia nasterii Mantuitorului, au o traditie veche de peste 700 de ani. In anul 1296, Imparatul Albrecht I si-a dat acordul pentru deschiderea unei piete speciale, care sa functioneze pe toata durata lunii decembrie. Noul centru comercial a fost denumit Dezembermarkt si avea ca scop alimentarea populatiei Vienei cu produsele de baza, necesare pentru anotimpul rece. A fost redenumit mai tarziu “Piata de Craciun” si a inceput sa-i creasca faima de la an la an, gratie numeroaselor evenimente si produse de aici.

In Viena, piete de Craciun gasesti in zone centrale precum Palatul Schonbrunn, Primaria sau biserica St. Charles Borromeo. Au loc concerte de colinde si workshopuri pentru copii, iar vizitatorii gasesc aici de la haine la ingrediente de baza pentru pregatirea mesei de sarbatori. Una dintre cele mai interesante experiente pentru copii o reprezinta workshop-ul in cadrul carora cei mici pot sa faca propriile felicitari de Craciun , invatand cate ceva din artele traditionale si munca de artizanat. Tot aici pot coace prajituri pentru cei dragi.

Anul acesta, o vacanta de Craciun in Viena, care include vizitarea unui targ, costa aproape 200 euro de persoana, suma in care este inclus si biletul de avion. Mai multe informatii gasesti in articolul Vacanta in Viena, de sarbatori si pe site-ul oficial.

Praga targ de CraciunTarguri de Craciun intr-o Praga romantica

Unul dintre cele mai vizitate orase europene, atat in sezon, cat si in extrasezon, este Praga. Daca iti place arhitectura veche, daca te atrag muzeele si concertele de sarbatori, in Praga bisericile sunt ca firele de iarba. Nu degeaba este supranumita si “Orasul celor o suta de clopotnite”. In aceste monumente de cult vei gasi opere de arta si vei avea ocazia sa asisti la concertele de colinde sustinute aici.

Targurile de Craciun din acest an sunt deschise pana pe 1 ianuarie 2009 si functioneaza 7 zile pe saptamana. Unele dintre cele mai mari si mai cautate se afla in Old Square si Wenceslas Square . Targuri mai mici gasesti in Namesti Republiky si Havelske Trziste. O atractie deosebita pentru copii o reprezinta caprele si oile care pot fi mangaiate, animalele specifice sarbatorii de Craciun, intalnite mai ales in scenele Nasterii. Mai multe detalii gasesti in articolul Vacanta in Praga de sarbatori si pe site-ul oficial

O vacanta de Craciun in Praga costa in jur de 500 euro de persoana, transport cu avionul si cazare cu mic dejun. Daca alegi varianta autocarului, vei avea ocazia sa vizitezi si alte metropole deosebit de frumoase in perioada sarbatorilor de iarna, precum Viena, Budapesta sau Bratislava. Multe agentii oferta ca bonusuri tururile de oras cu ghid, in aceste locatii.

Piata de Craciun in Old Town Square, Praga - video

Targ de Craciun in Cologne, Germania

In topul pietelor europene faimoase se afla cea din Cologne, Germania. Orasul este unul dintre primele, ca marire, din tara si unul dintre cele mai vechi. Se afla de-a lungul Raului Rhin si este cunoscut in special pentru Apa de Cologne (“Eau de Cologne”), un parfum lansat in secolul al XVIII-lea si pentru Catedrala Cologne (Kolner Dom). Aici gasesti lista locurilor in care se tin targuri de Craciun in acest an.

La piata de Craciun din oras, vizitatorii gasesc bijuterii, decoratii pentru brad facute din lemn, sticla sau portelan chinezesc, jucarii de lemn facute manual, ursuleti de plus, ciocolata, figurine din lemn scobit, marionete, lumanari, incaltaminte si altele.

Cologne targ de CraciunDaca ti se face foame, poti gusta din castanele prajite, vinul fiert, biscuitii picanti Lebkuchen, turta dulce sau carnatii pe gratar care se vand la standurile de aici. Prajitura traditionala de Craciun se numeste “Christstollen”. Cei mici primesc vizita lui Mos Craciun si pot asista la spectacolele de acrobatie sau la concertele cu muzicanti medievali. Cel mai potrivit targ pentru ei este cel deschis in Rudolfplatz Square, unde lumea de basm a Fratilor Grimm prinde viata. Un inconvenient pentru turistii care nu cunosc limba germana este faptul ca produsele au indicatii numai in aceasta limba, nu si in engleza, astfel incat comunicarea se face mai mult gestic. 

Tot in Germania se afla si una dintre cele mai mari piete de Craciun din tara, cea din Frankfurt. Este cunoscuta pentru diversitatea decoratiilor de sezon, pentru caruselul si bradul imens. Copiilor care se aduna aici li se spun povesti, iar familiile au ocazia sa asiste la corurile care sustin spectacole in aer liber. Concertele se desfasoara dupa amiaza, in weekenduri, pe scena amplasata in mijlocul pietei. Orchestrele canta din balcoanele bisericii Nikolai, astfel incat intreaga zona este invaluita de muzica live, cu tematica de Craciun. Poti incerca preparatele traditionale, precum prajiturile cu forme diferite (Brenten) sau figurinele din prune (Quetschenmannchen).

Piata de Craciun din Cologne, Germania - video

Piata este deschisa zilnic intre 10:00 – 20:00, pana pe 23 decembrie 2008. O minivacanta de shopping in Frankfurt, la piata de Craciun, te costa in jur de 330 euro si iti asigura biletul de avion si 2 nopti de cazare cu mic dejun. Oferta este valabila pentru hotelurile de 3 stele, in perioada sarbatorilor de iarna. In acelasi pret primesti un card de oras de 2 zile, care iti asigura accesul gratuit la transportul public si reduceri de 50% la tururile de oras si intrarile la muzee si alte obiective turistice.

Tivoli Christmas MarketPiete de Craciun in Danemarca

O destinatie potrivita pentru shoppingul de sarbatori o reprezinta Copenhaga. Piata de Craciun din Tivoli este cea mai importanta din oras si reprezinta destinatia de iarna ideala pentru familii. Aproape 2 mii de beculete sunt aprinse pe raul Tivoli, asigurand atmosfera de sarbatoare. Vizitatorii au ocazia sa se plimbe cu trasura si sa se distreze in diverse carusele. In timpul zilei exista un teatru de povesti (Eventyrteatret) in Sala Glass (Glass Hall), iar seara au loc aici spectacole de cabaret. Evenimentele de Craciun din Tivoli au loc pana pe 30 decembrie 2008, intre orele 11:00 si 22:00.

Daca vizitezi si alte locuri din Danemarca, incearca sa ajungi si in Odense. Pentru cei mici exista piata de Craciun de la casa in care a locuit in primii ani de viata scriitorul Hans Christian Andersen. Luminile, atmosfera de poveste si parada personajelor de basm sunt deosebit de atragatoare pentru turistii care vin in H.C.Andersen Christmas Market  cu cei mici. 

Piata de Craciun din Copenhaga, Danemarca - video

Daca vrei sa-ti organizezi vacanta si vizita la targurile de Craciun, intr-unul dintre orasele europene, gasesti informatii pe site-ul oficial. Informatii despre pietele de Craciun organizate in Romania gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea