Vacante

#targul de turism al romaniei #laponia

Targul de Turism al Romaniei- Bucuresti, 23-26 octombrie

Targul de Turism al Romaniei isi deschide portile astazi. Evenimentul are loc in perioada 23 – 26 octombrie 2008, in centrul expozitional Romexpo, din capitala. Vizitatorii au ocazia sa aleaga oferta de vacanta pentru urmatoarele luni si sa beneficieze de reducerile si pachetele speciale, disponibile in cele 4 zile de targ.

Cea de-a XX-cea editie prezinta ofertele a 250 de expozanti, din 19 tari: Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, Israel, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Macedonia, Moldova, Olanda, Republica Ceha, Republica Dominicana, Romania, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria.

Principalele puncte de interes se invart in jurul perioadei Craciunului si Anului Nou. “Ajuns la editia aniversara, a XX-a, Targul de Turism al Romaniei reuneste elita firmelor de profil, organizatii si asociatii, agentii de turism si tour-operatori, companii aeriene, societati de asigurari si banci, organizatori de congrese si turism de afaceri , edituri, institutii culturale. Toti cei prezenti la ROMEXPO, intre 23 si 26 octombrie isi vor conjuga eforturile pentru a aduce in prim plan cele mai diverse si tentante oferte turistice pentru sezonul alb, dar si pentru petrecerea Craciunului si a Revelionului.” a declarat Tiberiu Pap, director Romexpo, intr-un comunicat al companiei.

Operatorii de turism ofera, in perioada targului, reduceri de pana la 20% la pachetele de vacanta. De exemplu, la Perfect Tour poti alege un Craciun in Laponia cu familia,un Revelion exotic in Malaezia, Republica Dominicana si Oceanul Indian sau o vacanta la schi in Austria, Bulgaria, Elvetia sau Italia. Orice pachet achizitionat in perioada evenimentului implica o reducere de 5%. Targul de Turism al Romaniei este deschis intre orele 10:00 – 18:00, in zilele de 23, 24 si 25 octombrie. Daca il vizitezi in ultima zi, pe 26, ai timp pana la orele 16:00. Un bilet de intrare costa 7 lei.

Vacante de poveste pentru cei mici

Doua dintre ofertele care se adreseaza in special celor mici au ca destinatie Disneyland-ul parizian si Satul lui Mos  Craciun, din Laponia. Carrefour Voiaj, in colaborare cu Disneyland Resort Paris, ofera cazare gratuita in orice hotel Disney si intrare gratuita in cele doua parcuri de distractie. Oferta este valabila pentru vacantele contractele pana pe 7 noiembrie 2008 , un adult platitor pe camera rezervata; copiii trebuie sa aiba o varsta mai mica de 7 ani. Romanii care doresc sa beneficieze de aceasta oferta promotionala vor prezenta un document justificator de varsta.

Turistii care merg cu masina personala, pot ajunge direct din Paris. Disneyland-ul se afla la o distanta de aproximativ 30 km de capitala franceza. Pentru cei mici, lunile octombrie si noiembrie aduc petrecerile de Halloween, cu spectacole tematice si jocuri pentru copii . Pretul unui bilet este de 17 euro, toate taxele incluse, pret unic pentru adulti si copii. Din 8  noiembrie pana pe 6 ianuarie va avea loc Disney’s Fairytale Christmas, un festival cu spectacole de Craciun, parade si intalniri cu Mos Craciun. Detalii gasesti pe site-ul oficial. Pentru mai multe informatii despre parcurile Disney din Franta, citeste articolul aici.

Parintii care doresc o vacanta de Craciun speciala alaturi de copiii lor pot alege un sejur in Satul lui Mos Craciun, din Laponia. O saptamana costa 1500 euro si include biletul de avion, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transferul de la aeroport, cina festiva de Craciun, excursia la satul lui mos craciun din Rovaniemi , imbracamintea termoizolanta, insotitorii de grup si ghizii locali. 

Aeroportul Rovaniemi se afla la o distanta de 8 km de resedinta lui Mos Craciun. Complexul de vacanta este deschis de luni pana duminica, intre 9:00 – 19:00, exceptie facand Ajunul Craciunului (9:00 – 15:00) si ziua de Craciun (12:00 – 17:00). Detalii gasesti pe site-ul oficial.

Alte activitati in Laponia pot fi safari-ul pe snowmobile sau safari pe sanii trase de reni. O plimbare costa 121 euro de persoana (50% reducere pentru copii) si dureaza 3 ore. In pret sunt incluse accesoriile necesare: haine calduroase, echipament, bauturi calde si ghidul insotitor. Turistii care aleg o astfel de distractie au ocazia sa se plimbe prin Parcul Renilor de la Cercul Polar, sa invete cum se inhama un ren si cum se calatoreste in mod traditional in Laponia. Tot cu renii poti merge la Ferma de Husky, unde, daca vrei, faci o mica plimbare pe o sanie trasa de acesti caini. Excursia include transportul, vizita si transferul cu masina, la hotel si costa 121 euro de persoana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea