Vacante

# coronavirus romania # turism romania

STUDIU: 50% dintre romani isi vor petrece vacanta in Romania. Care sunt destinatiile preferate?

50% dintre romani au declarat ca isi vor petrece vacanta in Romania in urmatoarea perioada dat fiind contextul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Hospitality Culture Institute si firma de cercetare de piata EXACT Business Solutions. Printre destinatiile preferate de romani se numara Brasov, Constanta sau Cluj-Napoca.

Romanii aloca intre 500-1000 de lei pentru un city-break

35% dintre respondentii studiului Hospitality Culture Institute inca nu si-au planificat zilele libere de anul acesta, doar 15% doresc sa isi petreaca concediul in strainatate, iar 7% nu vor avea concediu sau il vor petrece acasa.

52% dintre romanii care prefera sa calatoreasca de obicei in Romania au educatie ridicata, iar 48 la suta au educatie medie. Potrivit cercetarii de piata, 53% dintre romanii care calatoresc mai des in tara decat in strainatate inregistreaza mai putin de 4.000 de lei venituri medii/gospodarie. 33% dintre acestia sunt angajati, 29% sunt experti/specializati in anumite domenii, iar 29% nu lucreaza in prezent (somaj sau concediu post-natal).

Dintre romanii care prefera vacantele in destinatiile din tara noastra, 33 la suta merg intr-un city-break de doua ori pa an, iar 30% merg o data la fiecare 2-3 luni. De asemenea, 40% dintre turistii romani aloca pentru vacanta intr-o destinatie locala intre 501 si 1000 lei/persoana pentru un city break, iar 34% bugeteaza mai putin de 500 de lei/persoana pentru un city break.

In ceea ce priveste mijlocul de transport preferat pentru o vacanta in Romania, 64% dintre romani merg cu masina personala, iar 13% cu trenul. 31% dintre turistii locali care calatoresc in Romania prefera sa se cazeze intr-o locatie informala (la gazda), iar 45 la suta aleg sa plateasca doar pentru cazare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea