Vacante

# coronavirus romania # turism romania

STUDIU: 50% dintre romani isi vor petrece vacanta in Romania. Care sunt destinatiile preferate?

50% dintre romani au declarat ca isi vor petrece vacanta in Romania in urmatoarea perioada dat fiind contextul COVID-19, potrivit unui studiu realizat de Hospitality Culture Institute si firma de cercetare de piata EXACT Business Solutions. Printre destinatiile preferate de romani se numara Brasov, Constanta sau Cluj-Napoca.

Romanii aloca intre 500-1000 de lei pentru un city-break

35% dintre respondentii studiului Hospitality Culture Institute inca nu si-au planificat zilele libere de anul acesta, doar 15% doresc sa isi petreaca concediul in strainatate, iar 7% nu vor avea concediu sau il vor petrece acasa.

52% dintre romanii care prefera sa calatoreasca de obicei in Romania au educatie ridicata, iar 48 la suta au educatie medie. Potrivit cercetarii de piata, 53% dintre romanii care calatoresc mai des in tara decat in strainatate inregistreaza mai putin de 4.000 de lei venituri medii/gospodarie. 33% dintre acestia sunt angajati, 29% sunt experti/specializati in anumite domenii, iar 29% nu lucreaza in prezent (somaj sau concediu post-natal).

Dintre romanii care prefera vacantele in destinatiile din tara noastra, 33 la suta merg intr-un city-break de doua ori pa an, iar 30% merg o data la fiecare 2-3 luni. De asemenea, 40% dintre turistii romani aloca pentru vacanta intr-o destinatie locala intre 501 si 1000 lei/persoana pentru un city break, iar 34% bugeteaza mai putin de 500 de lei/persoana pentru un city break.

In ceea ce priveste mijlocul de transport preferat pentru o vacanta in Romania, 64% dintre romani merg cu masina personala, iar 13% cu trenul. 31% dintre turistii locali care calatoresc in Romania prefera sa se cazeze intr-o locatie informala (la gazda), iar 45 la suta aleg sa plateasca doar pentru cazare.
 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Adevaratul loc al Botezului Domnului

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Ce trebuie sa faci de Sfantul Ilie, ca sa nu-l superi

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Sfaturi pentru vacante si calatorii in siguranta

Experti Vacante & Calatorii

Expertul Acasa.ro, Maria Chirculescu: Cuibul vulturilor sau “Cuibul lui Dumnezeu”? Stepantsminda, Caucaz

Experti Vacante & Calatorii

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.