Vacante

# vacanta la inceput de toamna # vacanta balneo #stare de bine #vacanta

Starea de bine nu cunoaste varsta - noul concept de vacanta balneo

Chiar daca sezonul estival este in plina desfasurare si nevoia noastra de relaxare este din ce in ce mai mare, trebuie sa avem in vedere si inceputul de toamna, cand organismul isi reconfigureaza starea de sanatate pentru iarna si pentru anul ce urmeaza. Am stat de vorba cu dr. Mihaela Cucu, directorul medical al centrului Ana Aslan Health Spa din Hotel Europa, Eforie Nord. Ne-a prezentat noul concept de vacanta balneo si anume faptul ca Starea de bine nu cunoaste varsta!

 

Cu ce ne intampinati in sezonul balneo?

Sezonul balneo este un sezon care ar trebui sa dureze tot anul si sa nu fie limitat in vreun fel de perioade standard. Sanatatea insasi nu poate fi standardizata. Starea noastra de bine ar trebui sa ne preocupe tot timpul. Dar, da, daca doriti putem spune ca toamna si primavara este sezonul balneo, pentru ca in Romania exista aceasta idee preconceputa ca doar de la o varsta incolo mergi la terapii si proceduri termale si atunci cu predilectie sunt cautate perioadele de aprilie – mai si septembrie – octombrie de catre oamenii care nu mai tolereaza atat de bine canicula si arsita verii. Pe de alta parte, vremea este perfecta atunci pentru plimbari pe malul marii, pentru aerosolii marini captati la primele ore ale diminetii. Avem cateva pachete extrem de atractive pentru cei interesati, toate sub sloganul – Starea de bine nu cunoaste varsta.

Care ar fi acele pachete?

Primul Balneo spa este unul dintre pachetele de baza ale centrului nostru. El se orienteaza in doua directii nu atat pentru afectiuni diferite, cat pentru intensitatea tratamentului, lucru care este decis de medic, avand in vedere faptul ca la noi in centru toate terapiile si procedurile sunt ordonate in schema terapeutica in functie de recomandarea medicului nostru, ca urmare a raportului medical si a investigatiilor medicale efectuate pacientilor. Balneo Spa este recomandat in afectiuni reumatismale degenerative si inflamatorii, in lumbago cronic, in hernie de disc, in afectiuni neurologice periferice si centrale precum si in caz de recuperare post traumatica si post chirurgicala. Cazurile de osteoporoza isi gasesc, de asemenea, raspunsul intr-un astfel de pachet. in plus, el este indicat de catre medic si in hipertensiune arteriala (forme usoare sau medii), in tulburari circulatorii periferice, arteriale si venomlimfatice, in dureri de cap, migrene, stres sau insomnia, precum si in afectiuni ORL, respiratorii sau ginecologice. Pachetul vine cu urmatoarele terapii incluse – 3 sau 4 pe zi, in functie de intensitatea recomandata: Terapii cu namol (bai 20’, masaje, cataplasme 20’), Masaje (terapeutice cu uleiuri esentiale 20’, dus masaj Vichy 15’), Hidrotermoterapii (dus subacval 15’, hidromasaj 15’, bai saline cu plante 20’, impachetari cu parafina 20’), Kinetoterapie, Hidrokinetoterapie, Electroterapie, Laser, Bioptron. Mai avem in oferta noastra si pachetul Intensive Rheuma, foarte eficient in Reumatism. Este indicat in afectiuni reumatismale degenerative (osteoartrite), in afectiuni inflamatorii (spondilita anchilozanta, poliartrita reumatoida), in reumatismul abarticular de parti moi (periartrite, tendinite, tenosinovite, entezite, Maladie Dupuytrene, etc), in spondiloza, in lumbago cronic sau in cazurile de hernie de disc.

Foarte interesant. Ce ne puteti spune despre terapiile antiaging, cunoscute la nivel mondial?

Pachetul care mie imi place enorm si care cred ca va cuceri toate doamnele este Ana Aslan Tinerete Eterna. Vorbim aici de terapii antiaging premiate ani la rand, consacrate deja intr-o traditie contemporana fara echivoc. Dupa consultatia medicala de rigoare, coroborata cu un ECG, pacientul primeste recomandarile si raportul medical. Apoi i se fac testele Ana Aslan si daca nu exista contraindicatii, beneficiaza de injectii cu Gerovital H3.Programul Ana Aslan Tinerete Eterna vizeaza profilaxia imbatranirii si se adreseaza in special persoanelor cu varsta cuprinsa intre 40-55 de ani! intarzie si amelioreaza primele semne ale imbatranii in varsta, Trateaza tulburarile de memorie, concentrare si somn, Regleaza oscilatiile tensiunii arteriale, Trateaza tulburarile metabolice si endocrine si se adreseaza starilor depresive usoare, stresului si sindromului burnout.

Toate pachetele sunt targetate exclusiv pe afectiuni? Nu pot veni turisti si doar pentru relaxare in septembrie?

Bineinteles ca pot veni. Pana la urma un spa ramane un spa, mai ales atunci cand se afla la malul marii. Relaxarea este pe primul plan. Balneoterapia este cunoscuta din timpuri stravechi pentru efectele sale miraculoase. La Ana Aslan Health Spa, cura balneara imbina ritualuri traditionale (ce folosesc namolul si apa sarata de Techirghiol) cu proceduri moderne de tratament pentru seniori si recuperare pentru alinarea durerilor si vindecarea bolilor de piele, de circulatie sau reumatice. Dar cu siguranta toate vizeaza si relaxarea. Pana pe 13 octombrie avem un pachet excelent pentru astfel de persoane. Se numeste Sejur balneo all inclusive si cuprinde, asa cum este de asteptat, cazare, pensiune completa (mic dejun, dejun si cina) si servicii SPA – cu toate taxele incluse; Pentru un program de 6 zile, pacientii vor face recuperare medical, dar se vor si plimba. Recuperarea medicala cuprinde cate2 proceduri la SPA pe zi, din gama bai cu namol, bai cu plante, masaj uscat, hidromasaj, dus subacval, masaj cu namol, dus masaj Vichy si raport medical pentru evaluare clinica, evolutie si recomandari. Sejurul include si cate o excursie la alegere in: Centrul Vechi al orasului Constanta, Cetatea Histria sau Adamclisi. Faptul ca indiferent de pachet, pacientii au acces gratuit la piscina interioara cu apa sarata din Lacul Techirghiol si Jacuzzi, nu mai este nevoia sa spunem.

Care este costul unui astfel de pachet complet de cazare cu terapii spa?

Suntem diferiti asa cum bine stim. Nevoile noastre sunt diferite. Prin urmare si pachetele se personalizeaza in functie de dorinta clientilor. De aceea cel mai bine este sa se consulte pagina de oferte speciale ale Hotelului Europa, acolo gasind toate pachetele despre care noi am vorbit, diferentiate si in functie de numarul de zile ales.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea