Vacante

#oras verde #oras verde Romania #alba iulia

Singurul oras verde din Romania

Alba Iulia este Singurul oras din Romania care figureaza pe lista celor 100 de orase ale lumii care folosesc mai mult de 70% energie electrica provenita din surse regenerabile, conform unui studiu al Carbon Disclosure Project (CDP).

Alba Iulia foloseste energie regenerabila in proportie de 99%, din care 96% reprezinta energie provenita din hidrocentrale, 1% eoliana, 2% energie solara si 1% energie produsa din gaze naturale.

La nivel european, orase precum Ljubljana (Slovenia), Fave (Portugalia), Bolzano (Italia) Reykjavik (Islanda), Akureyri (Islanda), Basel (Elvetia) Ærøskøbing (Danemarca), folosesc surse regenerabile in proportie de 100%, mentioneaza Mediafax.ro.

Brazilia detine un loc privilegiat in lista, pentru ca aproape jumatate din orasele tarii folosesc in proportie de 100% surse de energie furnizata de hidrocentrale. La polul opus se afla Asia, cu un singur oras verde pe continent, Inje din Coreea de Sud (93%).

Din 570 de orase ale lumii care raporteaza la CDP, peste 100 acumuleaza cel putin 70% energie electrica din surse regenerabile precum hidrocentrale, geotermane, solare si de vant.


 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu: Unde poti inota cu delfinii

Expertul Acasa.ro, Carmen Neacsu

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.