Vacante

#sighisoara #romania

Sighisoara, un portal spre trecutul medieval

Profita de zilele calde de toamna si mergi intr-un weekend sa vizitezi una dintre cele mai frumoase zone din Romania, cetatea Sighisoara. Orasul este patruns de o atmosfera imbatatoare chiar si cand vremea se strica. Nu vei regreta clipele petrecute aici.

Adesea cautam cu privirea locuri indepartate, frumuseti ale altor taramuri si uitam sa vizitam intai orasele-cetate ale tarii. Daca nu ai facut-o inca, este cazul sa-ti oferi sansa de a vizita un loc istoric, unde an de an se aduna artistii pentru a rememora timpurile de altadata. Daca ai fost deja, in mod sigur vei vrea sa te intorci, pentru ca Sighisoara are darul de a te ajuta sa pasesti cumva in trecut, chiar si fara sa-ti dai seama.
 

Ce-ti ofera Sighisoara


Pentru ca orasul medieval Sighisoara este patrimoniu cultural mondial UNESCO. Pentru ca are in spate mii de ani de istorie si se mandreste cu obiective turistice de o rara frumusete. Intemeiata in 1191, Sighisoara a fost atestata documentar in 1280, sub numele de Castrum Sex. In germana i se spune SchaBburg.

Gratie arhitecturii, pozitiei geografice si intemeierii in Evul Mediu, este supranumita “Perla Transilvaniei”. Nu trebuie sa ratezi vizitarea Catedralei Ortodoxe, aflate pe malul nordic al Tarnavei Mari. A fost construita in anii ’30 in stil neo-romanic.

Cel mai cunoscut punct de atractie al cetatii il reprezinta turnul cu ceas . Ceasul cu figurine inalte de 0.8 metri, simbolizand zilele saptamanii este unic in Romania : ingerasii vestesc ziua si noaptea, tobosarul semnalizeaza orele fixe, etc. Turnul adaposteste Muzeul de Istorie al orasului. Aici gasesti piese din diverse domenii, arheologie, farmacie, design interior, orologie, etnografie, produse de manufactura.

In Sighisoara poti lua parte la spectacole commedia dell ’arte, concerte de muzica sacra, recitaluri de poezie, conferinte pe teme medievale, unde vei afla lucruri interesante despre magie si vrajitorie sau despre tehnici de aparare a cetatii etc. Si daca te-ai saturat sa participi la tot felul de evenimente, fa o plimbare de stradutele vechii cetati. Efectul este garantat.

Daca ajungi in Sighisoara in perioada festivalului medieval, vei plati cam 2 lei pentru accesul in cetate.
 

Unde te poti caza
 

Orasul ofera mai multe posibilitati din punct de vedere al cazarii. La un hotel de 3 stele o camera te costa in jur de 90 RON pe zi, la unul de 2 stele cam 20 de euro, iar la o pensiune de 3 margarete aproximativ 45 de euro. La hostel preturile sunt ceva mai ieftine, o camera avand un pret de inchiriere de 40 lei. Insa cea mai frumoasa experienta este una intr-un hotel sau intr-o casa medievala restaurata.

Te vei bucura de posibilitatea de a-ti bea cafeaua intr-o casa avand curte de piatra, poarta masiva de lemn, construita dupa tiparele medievale, flori multe la ferestre si camere intime, cu mobilier din fier forjat si materiale grele, bogate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea