Vacante

#sighisoara #medieval #festivaluri

Sighisoara, destinatie medievala la sfarsit de iulie 2010

Sfarsitul lunii iulie transforma orasul-cetate Sighisoara in destinatie pentru indragostitii de Evul Mediu. In 2010, Festivalul Sighisoara Medievala se va desfasura in perioada 23 - 25 iulie si va cuprinde spectacole, concerte de muzica medievala si alte activitati tematice legate de perioada medievala. Cei care ofera cazare in zona au anuntat pachete speciale pentru cei care vin sa stea la pensiunile din oras, preturile pornind de la 400 de lei de persoana pentru toate cele trei zile ale festivalului.
 

Ce poti vedea la Sighisoara in iulie 2010
 

Festivalul Sighisoara Medievala 2010 debuteaza vineri, 23 iulie si se incheie duminica, 25 iulie, tarziu in noapte. In aceasta perioada, in locatiile principale din oras se vor desfasura diferite spectacole de teatru si muzica, precum si parade de costume din vremuri trecute. Locatiile de maxima atractie vor fi Piata Cavalerilor, Piata Trubadurilor si Piata Pelerinilor, acolo unde trupe din tara si strainatate se vor intrece in maiestrie, in lupte si activitati datand din Evul Mediu.

Insa si in locuri precum Piata Mercenarilor, Drumul Condamnatilor, Drumul Menestrelilor si Actorilor, Drumul Stramosilor, Drumul Pelerinilor sau Drumul Mestesugarilor vor fi organizate activitati precum procesiuni, concerte si spectacole cu foc si lupte.

Sursa foto: zi-de-zi.ro

Pentru familiile cu copii se vor organiza spectacole de teatru pentru copii, scoli de tras cu arcul, jocuri si concursuri medievale pentru copii in Piata Micilor Cavaleri. In plus, in turnurile cetatii vor fi amenajate prezentari de arme iar in anumite locatii din cetate vor exista turniruri cavaleresti si scoli de lupte medievale.

In aceeasi perioada, in cetate vor putea fi gasite si chioscurile mesterilor populari si mici targuri de handmade, care le ofera turistilor posibilitatea de a cumpara suveniruri si cadouri.
 

Cat costa cazarea in Sighisoara in timpul Festivalului Sighisoara Medievala
 

Perioada in care orasul gazduieste festivalul de arta medievala este de obicei una foarte aglomerata. De obicei, turistii care vin in oras cu aceasta ocazie isi rezerva locurile cu cateva luni inainte, insa exista si posibilitatea de a gasi cazare si pe ultima suta de metri. In acest an, pensiunile din zona mai au inca locuri libere si au alcatuit pachete speciale pentru a veni in intampinarea celor care vor sa mearga in Sighisoara in aceasta perioada.

Astfel, preturile pentru o camera dubla pornesc de la 400 de lei si ajung la 600 de lei de persoana, pentru un pachet de trei nopti intr-o camera dubla, cu mic dejun inclus. Pentru pachetele de doua zile, cu mic dejun inclus, un turist trebuie sa scoata din buzunar minim 250 de lei, la o pensiune de trei stele. In cazul apartamentelor, costul ajunge intre 1000 si 1200 de lei pentru un pachet de trei zile, pentru doua persoane.

In plus, anumite pensiuni ofera intampinare cu o carafa de vin, posibilitatea de a inchiria gratuit costume medievale pe perioada sederii, mic dejun cu mancare de casa, internet, dar si posibilitatea de a opta pentru regim de demipensiune.
 

Sursa foto : beel-online.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea