Vacante

#shopping #dubai #dubai shopping festival #bazar #negociere #paris #istanbul #kusadasi

Shopping in strainatate cu reduceri de pana la 70%

Romanii merg la shopping in strainatate, in aceste luni. Marile metropole europene, alaturi de destinatii precum Istanbul sau Dubai, atrag turistii datorita sezonului de reduceri din ianuarie-februarie, cu discounturi de pana la 70%. In plus, hotelierii si companiile aeriene fac reduceri substantiale in aceasta perioada.

Sezonul de reduceri din iarna ofera posibilitatea turistilor sa-si cumpere haine de la branduri internationale, la preturi mici. De asemenea, pasionatii produselor unicat au ocazia sa gaseasca astfel de lucruri in magazine, la preturi accesibile.

Pe langa cumparaturi, avantajul turismului de shopping in aceasta perioada consta in pretul practicat de hotelieri si de companiile aeriene. "Pachetele de shopping se vand foarte bine. Cererea este asemanatoare cu cea de anul trecut, insa pretul este unul mai bun. Sunt multe oferte speciale pentru biletele de avion, s-au redus multe preturi la hoteluri", ne-a spus Tatiana Bulubica, marketing manager Perfect Tour.

Biletul de avion si cazarea costa mai putin dupa sarbatorile de iarna, astfel incat un sejur intr-o astfel de destinatie poate inseamna atat shopping, cat si distractie si vizitarea unor obiective turistice. De exemplu, hotelurile Marriott sau Renaissance, din Paris, reduc preturile la camere de la 620 la 299 euro pe luna. Oferta este valabila pana pe 10 februarie.

dubai shopping festival – reduceri reale de pana la 75%

Un paradis al cumparaturilor ramane Dubaiul, indiferent de perioada din an, insa, in special, in ianuarie-februarie. Dubai City este considerat cel mai important oras comercial din Emiratele Arabe Unite. Reducerile mari, produsele scutite de taxe, hainele moderne, produsele unicat, produsele marilor branduri la preturi mici sunt cateva dintre atractii. Daca te intereseaza bijuteriile, electronicele sau covoarele, Dubaiul este destinatia potrivita. In bazaruri covoarele sunt vandute de negustori din Pakistan, Afganistan sau Iran, iar preturile variaza de la cateva sute la cateva mii de dirhami.

Atunci are loc Dubai Shopping Festival, una dintre marile atractii turistice de peste an, atragand cam 3 milioane de vizitatori. In 2010, Dubai Shopping Festival se desfasoara intre 24 ianuarie si 24 februarie.  In centrele comerciale gasesti produse care au reduceri de pana la 75%: Holiday Centre, Al Rais Centre, Jumeira Centre, Al Khaleej Centre, Bur Juman Centre, Lamcy Plaza, Wafi Plaza, Mazaya Centre, Jumeira Plaza.

Pe langa magazinele marilor centre comerciale, o alta atractie o constituie bazarurile (souks), unde shoppingul implica arta negocierii. Printre cele mai renumite souk-uri sunt Spice Souk, Gould Souk si Fish Souk. Mirodeniile exotice, spectacolul mormanelor de peste sau bijuteriile de aur de la 18 la 22 de carate merita o astfel de vizita.
Un sejur de 5 zile te costa de la 659 euro, conform agentiei Perfect Tour. Pachetul asigura cazarea intr-un hotel de 5 stele cu mic dejun, transferurile si asistenta turistica.

 

Shopping cu negociere in Istanbul si Kusadasi

In Kusadasi nu exista neaparat un sezon special pentru shopping, comertul fiind o oportunitate pe toata durata anului. Turistii gasesc aici produse realizate de mestesugari, magazine de bijuterii, de suveniruri, piele, covoare realizate manual etc. Programul de functionare este lung. Pretul trebuie intotdeauna negociat. Bazarul din Kusadasi are o foarte mare diversitate de produse, fiind cunoscut in intreaga Turcie. Daca iti doresti produse proaspete, atunci poti vizita pietele deschise saptamanal, cu legume, mirodenii proaspete si fructe.

In februarie, un pachet de 3 nopti costa 119 euro de persoana, conform agentiei Zip Travel . Pachetul asigura cazarea cu mic dejun si cina la un hotel de 3 stele, transportul cu autocar.

Istanbul este celebru pentru bazarurile sale, indiferent de perioada din an. Grand Bazaar din Beyazit sau Spice Bazar din Eminonu sunt doua dintre principalele atractii. Turistii gasesc aici rahat turcesc, fructe uscate si branzeturi, iar numarul sortimentelor este aproape incalculabil. In zona Sultanahmet se gasesc covoare si bijuterii din argint .

In februarie si martie, un pachet in Istanbul te costa 99 euro, conform agentiei Zip Travel. Oferta asigura transportul cu autocar, 3 nopti de cazare intr-un hotel de 3 stele si micul dejun.

Shopping in Paris - de la parfumuri frantuzesti la haine de lux

Sezonul reducerilor in capitala luminilor este cunoscut sub numele de “Soldes by Paris” si se desfasoara intre 6 ianuarie si 10 februarie 2010. In realitate, insa, ofertele specifice sezonului de shopping continua sa fie disponibile pana la sfarsitul lunii februarie, in jurul datei de 21. Evenimentul aduna hotelieri, agentii de turism, ghizi etc, oferind pachete de vacanta cat mai atractive. Site-ul oficial al evenimentului il gasesti aici.

Capitala a modei si a comertului, Parisul rivalizeaza cu cei mai puternici concurenti ai sai, Dubai, Milano si Londra. Agentii turistici din metropola pun la dispozitia clientilor volumul Paris Shopping Book 2010. Il poti gasi si tu aici.

Marile magazine din Paris se gasesc in zone precum boulevard Haussmann, avenue de Champs –Elysees, boulevard de la Madeleine, rue de la Monnaie sau rue Provence. Cu ocazia sezonului de reduceri poti cumpara parfumuri frantuzesti la preturi bune, precum si bijuterii.

Un pachet de 3 nopti de costa 309 euro, conform Smart Tours. Oferta asigura cazarea la un hotel de 4 stele cu mic dejun si transportul cu avionul.

Preturi pentru pachetele de shopping

Dubai Shopping Festival, 659 euro, Perfect Tour
Shopping in Kusadasi, 119 euro, Zip Travel
Shopping in Paris, 309 euro, Smart Tours
Shopping Viena, 199 euro, Interra Travel
Shopping Londra, 31 euro (doar cazare), Family Travel
Shopping Milano, 114 euro (doar cazare), Atu Travel.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea