Vacante

# pregatire bagaj # organizare bagaj #bagaj vacanta

Sfaturi practice pentru organizarea bagajului inainte de concediu

Cand te pregatesti de vacanta, organizarea eficienta a bagajului este unul dintre punctele esentiale de pe lista.

Organizarea bagajului necesita destul timp pentru ca e greu sa faci o selectie printre lucrurile de care esti atasat, si sa iti mai ramana spatiu si pentru cele de care chiar ai nevoie.

Noi ne-am gandit la cateva trucuri utile special pentru tine. Asa ca bucura-te de o vacanta de neuitat cu bagaje ordonate, fie ca e vorba de genti, trolere sau rucsacuri.

Fa cunostinta cu vremea

inainte cu o saptamana de plecare, monitorizeaza cu atentie prognozele meteo. in vacanta, vremea iti poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare dusman. Capriciile vremii te vor ajuta cu siguranta sa decizi ce fel de articole vestimentare sa iti pui in bagaj.

Puloverele si hanoracele sunt voluminoase, asa ca ar fi perfect daca vremea e de partea ta si te-ai putea lipsi de ele. Daca vremea pare dornica sa semneze un armistitiu, sa ai totusi la tine o haina groasa pentru a nu fi surprins de o seara mai racoroasa decat in mod normal.

Fii precaut

A fi precaut nu are nicio legatura cu a fi pesimist. Asa ca fii pe faza pentru situatiile neprevazute. Povesteste-i cuiva apropiat despre traseul tau si lasa-i numarul tau de telefon, cat si pe cel al pensiunii sau hotelului unde vei fi cazat.

Evita sa fii campion la maratonul cumparaturilor

E esential sa nu lasi cumparaturile pe ultima suta de metri pentru ca atunci te vei lasa si dus de val. Gandeste-te cu atentie la lucrurile de care ai intr-adevar nevoie pentru vacanta ta si trece-le pe o lista. Apoi incerca pe cat posibil sa respecti lista si nu iti lasa atentia distrasa.

De regula, pentru o vacanta reusita merita sa cumperi cateva gustari bune si produse cosmetice, insa doar strictul necesar. Nu uita ca daca pleci la drum cu avionul, regula recipientelor de 100 ml in care sa iti pui gelul de dus sau samponul inca se aplica.

Ce inseamna strictul necesar?

Bineinteles ca strictul necesar e o unitate de masura destul de subiectiva, insa exista cateva puncte asupra carora cu totii cadem de acord.

Unul dintre ele se refera la prezenta vs. absenta prosoapelor in bagaj. De regula, prosoapele sunt voluminoase si ocupa mult spatiu. incearca sa te interesezi daca acolo unde vei fi cazat, vei primi si prosoape. Daca raspunsul iti e favorabil, atunci economiseste spatiu si lasa-ti prosoapele acasa. Sau, daca doresti ca din motive igienice sa folosesti doar prosoapele tale de acasa, poti cumpara prosoape special pentru calatorie, care ocupa putin spatiu in bagaj.

si incaltamintea e o problema, dar cel mai bine ar fi sa iti mai iei o perche de schimb fata de cea pe care o porti. Uita de eleganta si alege ceva comod si flexibil.

Nu uita de acte si de bani

Fara acte si resurse financiare, vacanta ta se anuleaza. Asa ca nu uita de actul de identitate, de pasaport si nici de lichiditati, suplimentate de carduri bancare. Toate aceste masuri nu inseamna ca te pregatesti de cheltuieli masive, ci doar ca vei putea face fata oricarei situatii.

Dupa ce te-ai asigurat ca le ai pe toate si le-ai pus la loc sigur, poti incepe sa visezi la vacanta ta.

Cum impachetezi eficient?

Ei bine, se spune ca e mai eficient sa rulezi hainele cat poti de bine decat sa le impaturesti. Asa vei economisi mai mult spatiu.

Apoi nu uita sa te concentrezi pe calatorie si nu pe vestimentatie. Ia-ti un rand de haine pentru fiecare zi pe care urmeaza sa o petreci departe de casa. Procedeaza la fel si cu lenjeria sau sosetele. si nu te orienta spre haine greu de intretinut.

Daca vei calatori cu avionul, mai sunt cateva aspecte de care trebuie sa tii cont. in primul rand, nu uita sa-ti muti cosmeticele lichide in sticlute de 100 ml pentru bagajul de mana. Nu are sens sa iti pui in bagaj forfecuta sau unghiera. Acestea sunt obiecte ascutite si iti vor fi confiscate la control.

Daca esti fumator, iti poti lua pachetul cu tigari la tine, dar pentru lichidul necesar tigarilor electronice se aplica regula celor 100 ml. Bricheta trebuie sa o porti asupra ta.

Alege un bagaj practic!

Alegerea bagajului care ne insoteste in vacanta e mai importanta decat ti-ai putea imagina. Daca pleci pentru o perioada mai indelungata de timp si ai nevoie de articole vestimentare voluminoase, atunci te-ar ajuta pe langa bagajul de mana si un troler usor manevrabil si inteligent compartimentat.

Pentru bagajul de mana alege o geanta de voiaj comoda, prevazuta cu buzunare interioare, dar si cu un buzunar exterior. Ar fi ideal ca geanta aleasa sa fie prevazuta si cu bretele ajustabile pentru un plus de confort si mobilitate.

Un bagaj ordonat, o calatorie de neuitat

Organizeaza-ti calatoria cu genti si trolere de pe eBagaje, cea mai variata gama de accesorii pentru escapadele tale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea