Vacante

#turism #destinatii vacanta #sfaturi vacanta # vacanta hong kong

Sfaturi de vacanta pentru Hong Kong

Planuiesti o vacanta in Hong Kong? Te vei bucura un oras impresionant, pe care nu il vei uita niciodata, insa inainte de orice trebuie sa te pregatesti asa cum trebuie pentru un concediu spectaculos. Iata cateva dintre lucrurile pe care trebuie sa le stii atunci cand urmeaza sa pleci in Hong Kong.

Nu iti lua bagaje multe

Atunci cand pleci peste mari si tari, cu siguranta ai tendinta sa impachetezi foarte multe lucruri, doar in eventualitatea in care s-ar putea sa ai nevoie de ele. Totusi, in momentul in care vei ajunge in Hong Kong, vei vedea ca ai intrat in paradisul cumparaturilor si ca nu vei sti la ce sa renunti in drumul spre casa.

Hong Kong-ul este un oras in care preturile sunt foarte mici la produse variate, pe care nu le vei gasi la noi. Cu cateva sute de dolari, in Hong Kong iti poti lua o garderoba complet noua, asa ca nu pleca de acasa cu foarte multe haine in bagaj.

Plimbarea cu taxiul

Soferii de taxi din Hong Kong sunt prietenosi si competenti, insa trebuie sa fii foarte atent cand vorbesti cu acestia.

Exprima-te cat se poate de clar si cu voce tare. Daca nu te descurci cu pronuntia, nu iti ramane decat sa marchezi locul pe harta si sa i-l indici soferului. Acesta te va duce cu siguranta exact acolo unde trebuie, fara sa ai probleme.

Atentie! Taxiurile din Hong Kong sunt in doua culori: rosu si verde. Cele rosii sunt doar pentru cursele in oras, in timp ce taxiurile verzi (care sunt mai rare) sunt pentru cursele in afara orasului.

Metroul ca varianta de transport in comun

Desi o plimbare cu metroul poate induce un turist in eroare, metroul din Hong Kong este destul de simplu de utilizat. Peste tot sunt afisate harti explicative care te vor ajuta sa intelegi imediat care este metroul pe care trebuie sa il iei pentru a ajunge la destinatie.

Magazinele cu bijuterii

Vanzatorii de bijuterii din Hong Kong stau cu ochii pe turisti si ii invita pe acestia sa le paseasca pragul magazinelor. Din momentul in care intri in magazin, te vei simti foarte presat sa achizitionezi cel putin o bijuterie. Modul in care isi atintesc privirile asupra ta si insistenta cu care te indeamna sa cumperi, le sunt de mare folos vanzatorilor. Totusi, nu esti obligat sa cumperi nimic, asa ca nu iti ramane decat sa le multumesti, sa spui nu si sa faci cativa pasi in spate pentru a iesi din magazin.

Schimbul valutar

Evita sa schimbi bani la casele de schimb din oras sau la oamenii de pe strada. Cel mai bine este sa mergi la o banca din centru si sa schimbi bani acolo, chiar daca poate cursul valutar poate fi mai putin avantajos. Daca te incumeti sa schimbi bani intr-un loc neaturizat, poti ramane fara bani sau poti deveni tinta unor atacuri.

Disneyland

Daca ajungi in Hong Kong, nu rata Disneylandul, pentru o experienta spectaculoasa. O jumatate de zi iti este suficienta pentru a experimenta activitatile principale din Disneyland, insa de preferat este sa iti rezervi o zi intreaga doar pentru acest loc minunat. In plus, seara te vei bucura de un foc de artificii impresionant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea