Vacante

#servicii #turism #frigider #hotel #curatenie #pat #masuta

Servicii si facilitati oferite de hoteluri in functie de numarul de stele

Stiai ca la un hotel de 3 stele frigiderul din camera este optional? Cand alegi un hotel, in functie de categoria acestuia, vor fi disponibile doar anumite servicii si facilitati.


Hotelul de 2 stele

Hotelurile de 2 stele trebuie sa fie dotate cu asternuturi pentru pat si obiecte de toaleta in baie. Minimul necesar este reprezentat de prosoape, sapun si hartie igienica. Confortul oferit de hotelurile de 2 stele difera de la un caz la altul si de la o tara la alta.

In Franta, hotelurile de 2 stele au o imagine negativa din cauza problemelor de curatenie si a spatiului foarte mic. In Germania, Austria sau Elvetia, un hotel de 2 stele este de cele mai multe ori mai confortabil decat in alte tari.


Hotelul de 3 stele

De la categoria 3 stele poti spera la un foen in baie si la diverse accesorii: set de cusut, crema de pantofi, paturi suplimentare etc. Cu toate acestea, astfel de servicii suplimentare difera de la un hotel la altul.

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru turisti este minibarul folosit ca frigider. Intr-o camera dintr-un hotel de 3 stele poti avea automat minibar sau trebuie sa-l inchiriezi contra unei sume de aproximativ 5 euro pe zi.


Hotelul de 4 stele

La categoria 4 stele, camera de hotel este dotata cu diverse obiecte care sporesc gradul de confort: canapea cu masuta, produse cosmetice (casca de dus pentru par, betisoare pentru urechi, dischete demachiante). Intr-un hotel de 4 stele, halatul si papucii de baie pot fi inclusi in pretul camerei sau disponibili la cerere, contra cost.


Hotelul de 5 stele

Un hotel de 5 stele trebuie sa aiba piscina. Camerele sunt spatioase, cu conexiune wireless, minibar, seif, produse cosmetice etc. Turistii sunt rasfatati cu diverse cadouri mici lasate in camera de catre personalul hotelier, de la bomboane, pana la flori si figurine din prosoape.

Chiar si la un hotel de 5 stele exista diferente mari intre serviciile platite si cele incluse in pret. Cele mai mari complexe hoteliere din statiuni pot dispune de minibar gratuit pe tot parcursul sejurului, reumplut de catre personalul hotelier.

Alte hoteluri ofera gratuit minibarul numai pentru prima serie de produse, celelalte fiind contra cost. Internetul, desi gratuit la multe hoteluri de 3 si 4 stele, la categoria 5 stele poate fi uneori contra cost.

Sursa foto: 02b.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea