Vacante

#portugalia #algarve #plaje #destinatii de vacanta #sejur algarve

Sejur in Algarve: plaje cochete si locuri de vazut vara aceasta

Algarve sau "Pamantul eternei primaveri" este cea mai sudica regiune din Portugalia. Pentru concediul din aceasta vara, Algarve se poate dovedi a fi cea mai buna destinatie, deoarece iti ofera posibilitatea de a te distra la plaja, dar in acelasi timp de a vizita locuri frumoase.

Daca iti plac destinatiile aglomerate, pline de zarva, Algarve nu este cea mai potrivita alegere. Aici gasesti in general statiuni mici, cu plaje cochete si linistite, ideale pentru persoanele care vor sa se relaxeze in sejurul lor estival.


Plajele din Algarve

Statiunile din Algarve sunt marginite de plaje curate, cu nisip fin. Exista si exceptii, adica locuri in care plajele sunt inguste, iar nispiul este mai mare si mai aspru, insa pentru a gasi plaja care sa-ti satisfaca pretentiile, trebuie sa vizitezi mai multe.


Plaja Carvalho

Plaja Carvalho este una dintre cele mai spectaculoase. Este cocheta, ascunsa printre stanci si numai buna daca iti place intimitatea si nu vrei sa fii inghesuit printre sezlonguri. Aici trebuie sa vii cu propria umbrela de soare, intrucat plaja nu este amenajata. De asemenea, nu sunt baruri direct pe plaja, astfel ca ar trebui sa-ti faci provizii de apa si mancare dinainte. Cat despre apa marii, aceasta este excelenta atat pentru inotatorii cu experienta, cat si pentru incepatori.



Sursa foto: drivespain.com


Plaja Marina

Marina Beach este o plaja la care merita sa ajungi, atat pentru apa excelenta, cat si pentru peisajul care se dezvaluie in fata ta.



Sursa foto: suesvillas.net


Plimbari cu barcuta

Cand nu vrei sa faci plaja, poti inchiria o barcuta pentru a te plimba in jurul coastei. In Algarve sunt foarte multe grote, golfulete si stanci in apa, astfel ca poti vedea peisaje frumose, numai bune de fotografiat.



Sursa foto: tripadvisor.com



Sursa foto: amazonaws.com


Locuri de vazut in Algarve

Una dintre principalele atractii din Algarve o reprezinta terenurile de golf. Sunt 19 la numar, insa trebuie sa stii ca intrarea se plateste.

Ca obiective turistice, ai o multime de optiuni la dispozitie, de la muzee si biserici somptuoase, pana la centre cuturale si vechi piete. Lagos este un oras medieval ce dateaza din secolul al VI-lea si ai o multime de locuri de vazut aici. Daca mergi in vacanta in Algarve cu copiii, ii poti duce la waterparkul din Lagos. De asemenea, aici sunt multe magazine de suveniruri, dar si terase si restaurante unde se mananca bine.



Sursa foto: algarve-retreats.co.uk



Sursa foto: bjjsanjose.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea