Vacante

#redeschidere litoral #Marea Neagra # weekend la mare # vacanta la mare #litoralul romanesc #mare #litoral

Se redeschide litoralul romanesc! Cand vei putea merge la mare

Litoralul romanesc este pregatit sa-si intampine turistii incepand cu 1 iunie. Potrivit unui comunicat transmis de Organizatia Patronala Mamaia-Constanta, se estimeaza ca peste 10.000 de turisti romani sa ajunga pe litoral in prima saptamana a lunii iunie.

Dupa ce s-a declarat ca terasele vor putea fi deschise incepand cu 1 iunie, multi hotelieri au inceput sa-si pregateasca deschiderea pentru a intampina turistii la inceputul lunii viitoare.

Potrivit datelor furnizate de Organizatia Patronala Mamaia-Constanta (OPMCTA), peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide in jurul datei de 1 iunie.

Practic, deschiderea oficiala a litoralului pentru turisti va fi la 1 iunie, desi sunt si acum hoteluri si pensiuni deschise la mare care chiar au primit turisti in acest weekend. Acestia au venit pentru scopuri de recreere - pescuit, kiting si pentru activitati sportive in aer liber. Cei mai multi au ajuns pe plajele din Mamaia, Vama Veche si in Delta Dunarii.

Anca Nedea, directorul executiv al OPMCTA, a spus ca majoritatea hotelurilor care se deschid au si terase acoperite, unde se va servi masa. Chiar si cele fara terasa vor putea primi turisti, pentru ca la inceputul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit in camera, in sistem de room service sau delivery. In paralel, vor fi deschise si terasele restaurantelor independente de pe litoral.

In al doilea weekend din iunie se asteapta ca numarul turistilor care ajung pe litoral sa creasca, mai ales ca urmeaza Rusaliile in weekend-ul 7-8 iunie, cand, in mod normal, oamenii sarbatoresc minivacanta pe litoral.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea