Vacante

#sarbatori de iarna #craciun #revelion #pensiuni #romania

Sarbatori de iarna cu piftie si tuica de casa la pensiuni, in Romania

Pensiunile din Romania se pregatesc pentru sarbatorile de iarna cu programe de divertisment si mancaruri traditionale alese.

Vacanta de iarna la pensiuni trece prin stomat
 

Cine isi petrece Craciunul la pensiunile de la munte, participa la serbarea taierii porcului, ia parte la un foc de tabara si beneficiaza, pe langa mesele obisnuite, de cina festiva traditionala, cu specialitati zonale. De asemenea, turistii au ocazia la pensiuni sa vada pe viu traditiile si obiceiurile zonei in care isi petrec vacanta de sarbatori. La Pomana Porcului, musafirii sunt invitati la un ceaun de tochitura cu branza framantata, muraturi asortate, carnati, sorici, mamaliguta si la un pahar de tuica fiarta sau vin fiert.

Din meniul de sarbatori al pensiunilor din Romania fac parte mancaruri si preparate precum toba, carnati de casa, lebar, caltabos, jumari, piftie de porc, chiftelute, friptura de porc, slanina, gusa afumata, telemea, burduf, zacusca, cas de casa, muraturi, sarmalute cu ciolan afumat, cartofi frecati cu untura, tuica de prune, visinata si alte delicatese nelipsite de pe masa de Craciun si revelion.

In prima dimineata a noului an se servesc la pensiuni ciorbe si salate, pentru ca turistii sa-si revina dupa excesele culinare din ajun. Cei mai “curajosi” sunt invitati de proprietarii pensiunii la o plimbare in aer liber.
 

Oferte de craciun 2010 si revelion 2011 la pensiuni
 

In Cluj Napoca, la o pensiune de 3 margarete, un sejur de 2 nopti de cazare costa 100 euro camera, pentru vacanta de Craciun. Pentru cina festiva se plateste separat un tarif de 170 lei. Pentru pachetul de familie, sejurul costa 150 euro pentru un apartament cu 2 sau 3 camere, la care se adauga costul cinei de Craciun.

Cei care vor sa-si petreaca vacanta de sarbatori in zonele traditionale cu manastiri romanesti pot merge in Bucovina. Aici, intr-o pensiune de 2 margarete, un sejur de 4 zile pentru Revelionul 2011 costa 500 lei de persoana, cazare cu pensiune completa. Tot in Bucovina, daca iti doresti un plus de confort poti alege o pensiune de 4 margarete. Programul de Revelion 2011 este mai mult decat atractiv, cu mese bogate, traditii locale si plimbari. Un sejur de 5 nopti costa 1950 lei de persoana, in camera dubla sau 2150 lei de persoana, in apartament.

Daca vrei sa vezi macar o data in viata Irozii, Ceata de Feciori si Ceata Zmeilor poti merge intr-o pensiune din Fagaras, aproape de Manastirea Sambata. Colindatorii fac parte din pachetul de Craciun si sunt urmati de un carnaval pentru oaspetii pensiunii. Un pachet de Craciun la o astfel de pensiune de 3 margarete costa 320 euro de persoana si asigura 3 nopti de cazare cu 3 mese pe zi. Copiii cu varste sub 7 ani beneficiaza de gratuitate in camerele duble.

Branul este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta pentru sarbatorile de iarna. Aici, pretul unui sejur de 3 nopti este de 1000-1100 ron de persoana, pentru camera dubla, la o pensiune de 3 margarete.

Exista si pensiuni sau cabane disponibile pentru inchirierea integrala de sarbatori. Cei care vor sa inchirieze o pensiune in Moeciu, pentru 4 nopti, trebuie sa scoata din buzunar 7500 lei pentru toata pensiunea (3 margarete). La sejururile de minim 4 nopti se acorda o noapte in plus, gratuita.

In Maramures, preturile pentru vacanta de Revelion 2011 sunt asemanatoare cu cele din zona Bran-Moeciu. Un pachet de 5 nopti costa 1200 lei de persoana la o pensiune de 3 margarete. In pret sunt asigurate cazarea cu demipensiune si cina festiva de revelion. De Craciun, preturile sunt mai mici, in jur de 550 lei de persoana pentru 3 nopti de cazare cu doua mese pe zi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea