Vacante

#santorini #insule #grecia

Santorini este cea mai frumoasa insula din lume, in 2011

Santorini este cea mai frumoasa insula din lume in anul 2011, conform prestigioasei publicatii de turism Travel+Leisure. Nu este pentru prima oara cand santorini intra in topul celor mai frumoase insule de pe glob, alaturi de destinatii precum Insulele Galapagos, Bali si Hawaii. In iulie 2011, insa, insula Santorini a fost anuntata pe locul 1, depasind destinatii exotice de prima clasa precum Bali, dar si destinatii mai putin cunoscute, precum Insula Cape Breton din Nova Scotia. Astfel, in 2011, Santorini a castigat titlul de cea mai buna insula, atat din Europa, cat si in general, de pe tot globul.
 

De ce este Santorini cea mai frumoasa insula din lume
 

In topul celor mai frumoase insule din lume in 2010, publicatia Travel+Leisure pozitiona Santorini pe locul 6. Intr-un singur an, celebra insula alb-albastra din Grecia a urcat 5 pozitii, ajungand in fruntea clasamentului. Scorul obtinut de Santorini este de 90.61 puncte. Atuurile care i-au adus marele titlu insulei sunt reprezentate de:
 

  • ospitalitatea
  • apele de un albastru profund
  • panoramele insorite spectaculoase
  • stradutele traditionale unice, cu locuinte in alb si albastru.


In Travel+Leisure se spune despre Santorini ca "nu este ca niciun alt loc de pe pamant". Santorini este infatisat ca o insula mitica antica unde a avut loc una dintre cele mai mari eruptii vulcanice din istorie. Stralucirea insulei este data de catre casele cubice varuite in albastru, marea de culoarea lapis lazuli, precum si apusurile spectaculoase.

Plajele cu nisip negru, peisajele romantice, arhitectura caselor cocotate pe stanci, satele pitoresti, bisericile cu domurile albastre, casele de piatra invadate de flori de Bougainvillea sunt doar cateva dintre fumusetile insulei. In 2010, aceeasi publicatie plasa insula Santorini pe pozitia a 7-a intr-un top al celor mai romantice insule.

In alte articole, Travel + Leisure ofera informatii si despre gastronomia locala, foarte apreciata de catre cei care ajung pe aceasta insula greceasca. Caracatita la gratar si ceapa caramelizata ofera strainilor parfumul mediteranean pe o farfurie. Totodata, datorita pozitionarii si modului in care sunt construite cladirile, Santorini are si unele dintre cele mai frumoase panorame de restaurante, terase idilice si peisaje devenite simboluri ale insulei si imagini emblematice.

In Romania, insula Santorini este promovata ca o destinatie ideala pentru o vacanta romantica si pentru luna de miere. Hotelurile confortabile pot dispune de terase romantice cu infinity pool si facilitati pentru un sejur intim si romantic, pentru cuplurile care isi doresc o astfel de escapada.
 

Ce insule au fost depasite de Santorini
 

Galapagos, care in 2010 ocupase locul 1, a ajuns pe ultima pozitie, a 10-a, in coada clasamentului, acumuland un punctaj de 88.22 puncte.

Pe cea de-a doua pozitie se situeaza Bani, cu un total de 90.45 puncte, foarte aproape de fruntea clasamentului. Anul trecut, Bali se situa pe pozitia a 4-a.

Insula Cape Breton din Nova Scotia ocupa cea de-a treia pozitie a clasamentului, cu un total de 89.90 puncte.

Pe locurile 4 si, respectiv, 5, se afla Boracay, Philippines si Marea Bariera de Corali, Australia. Boracay, Philippines intra si la categoria cel mai bun debut (World's Best debut), obtinand o pozitie in top 5 al celor mai bune insule de pe glob.

Revista a cerut cititorilor sai din toata lumea sa faca un top respectand anumite criterii:
 

  • atractiile naturale ale insulei
  • activitati si locuri de interes
  • restaurante si bucatarie
  • ospitalitatea locuitorilor insulei
  • valoarea generala


Este cea de-a 16-cea editie a topului realizat de catre Travel+Leisure.  Iata in continuare topul realizat de Travel+Leisure in World Top islands 2011:

 

1. Santorini 90.61 6
2. Bali 90.45 4
3. Cape Breton Island, Nova Scotia 89.90 -
4. Boracay, Philippines 89.83 -
5. Great Barrier Reef Islands, Australia 89.68 -
6. Sicily, Italy 89.51 7
7. Big Island, Hawaii 89.11 10
8. Kauai 88.99 2
9. Maui 88.59 8
10. Galapagos 88.22 1

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea