Vacante

#turism #destinatii #destinatii vacanta #rute

Rute memorabile pe care sa le incerci o data in viata

Amatorii de drumetii trebuie sa incerce o data in viata unele dintre cele mai frumoase rute care exista pe pamant. Pe jos, cu bicicleta sau pe apa, aceste trasee sunt provocatoare ca urmare a dificultatii si frumusetii lor.

Inca Trail, Peru

Inca Tral este cea mai cunoscuta ruta din Peru. Aflata pe inaltimile Anzilor, ruta urmeaza calea incasa din secolul al XV-lea. Turistii care se incumeta la un astfel de drum descopera florile exotice, pasarile tropicale, dar si urmele incase, dintre care cea mai spectaculoasa este Matchu Picchu. Inca Trail este si calea cea mai dificila de a vizita situl arheologic Matchu Picchu, cealalta fiind mult mai scurta si mai cautata de catre turisti.

Atena, Istanbul

Turistii interesati de regiunea Marii Egee pot merge pe un traseu din Atena in Istanbul. Calatoria are ca puncte de reper unele dintre cele mai interesante destinatii ale Greciei: Lesbos, Chios, Samos. In Turcia, se viziteaza orasul antic Efes si Istanbulul, orasul aflat pe doua continente.

Appalachian Trail, Statele Unite

Appalachian Trail este considerata una dintre cele mai lungi rute ale lumii. Traseul include 14 state si ofera calatorilor cea mai mare diversitate geografica. Drumul incepe in Chattahoochee-Oconee National Forest din Georgia, trece prin vaile si varfurile din muntii Great Smoky Mountains, prin New England si sfarseste in Maine. Una dintre cele mai bune perioade din an pentru o astfel de excursie este vara, intre jumatatea lunii iunie si septembrie.

Whale Train, Africa de Sud

Ruta Whale Train este recomandata pentru cei care fac hiking. Drumul incepe in Africa de Sud, in rezervatia naturala De Hoop din muntii Potberg. De-a lungul Oceanului Indian se intalnesc pesteri si plaje nisipoase. Intre iunie si decembrie, apele sunt populate de balene, cea mai mare atractie a acestei rute. Unele companii care organizeaza excursii pe aceasta ruta ofera banii inapoi turistilor daca acestia nu reusesc sa vada nicio balena pe traseu.

Foto: destination360.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea