Vacante

#romania #bulgaria #litoral #mamaia

Romanii dau Mamaia pe Nisipurile de aur

Litoralul bulgaresc castiga din ce in ce mai mult batalia cu litoralul romanesc . Romanii prefera din ce in ce mai mult ofertele vecinilor de la sud, lasand goale plajele romanesti, mai ales in timpul saptamanii. Principala motivatie: servicii mai bune la preturi mai mici.

Bulgarii raporteaza cresteri cu 20% a numarului de turisti romani fata de anul trecut, in timp ce plajele romanesti sunt goale. Cauza este una simpla: un hotel de patru stele de la Mamaia isi ofera serviciile pentru sapte zile cu 440 de euro, in timp ce unul de pe litoralul bulgaresc ofera ultra- all -inclusive la 400 de euro.

Potrivit unei situatii publicate de Gandul, in ultimele trei saptamani, peste 120.000 de romani au fugit in weekend spre litoralul romanesc. In timpul saptamanii insa romanii nu mai aleg litoralul romanesc pentru a-si petrece mini-vacantele sau concediile, ci se indreapta spre vecinii bulgari.

Bulgarii lupta cu criza micsorand preturile

Potrivit sefilor turismului romanesc, acestia din urma au ales sa ofere in mare majoritate mai multe lucruri pentru mai putini bani iar romanii ii prefera si pentru ca aceasta este o destinatie externa. “Bulgarii au pachetele all-inclusive si au inceput sa introduca si cele de ultra-all-inclusive, dupa modelul turcilor, iar sejurul este de sase sau sapte nopti. La noi sunt doar 10-12 hoteluri de pe litoral, din peste 250, care ofera astfel de servicii. Unele au avut anul trecut astfel de oferte si nu le-au mai scos si in acest an, pentru ca le-au considerat nerentabile”, explica Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), citat de Gandul.

Unitatile romanesti incearca sa lupte cu ofertele bulgaresti, in special datorita camerelor goale ramase in hoteluri in plin sezon. Conform situatiilor inregistrate pe litoral, hotelierii de pe litoral ofera gratuitate la cazare si masa pentru primul copil cu varsta sub 12 ani, dar incearca si sa scada preturile pentru sejururile mai lungi.

Cu toate acestea, ofertele bulgarilor sunt totusi mai atractive: sapte nopti de cazare la un hotel de patru stele din Nessebar , in regim all-inclusive, costa 400 de euro de persoana, in Albena , un sejur de sapte nopti cazare in regim all-inclusive costa 343 de euro pentru o persoana, in timp ce la Mamaia, pretul este de 440 de euro, cu meniu doar cu micul dejun si cina.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea