Vacante

Romanii cheltuiesc 18 milioane de euro pentru vacanta de Paste

Operatorii de turism inregistreaza o crestere de 15% a cererilor de anul acesta pentru vacanta de Paste, in comparatie cu 2007. Un numar de aproximativ 95.000 de romani au cumparat pachete turistice pentru urmatoarele zile, care au adus profituri de 18 milioane de euro.

 

Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc   (FPTR) a declarat ca romanii au cheltuit in jur de 18.2 milioane de euro pentru sejururile de Paste, combinate cu 1 Mai. Numarul celor care au ales sa-si petreaca sarbatorile pascale in tara este de patru ori mai mare decat cel al turistilor plecati peste hotare (76.500 de turisti).

 

Astfel, in acest an romanii au ales aceleasi destinatii din tara pentru sarbatori, Valea Prahovei si litoralul romanesc. La Marea Neagra merg cam 18.000 de turisti romani,  in timp ce la munte hotelierii asteapta in jur de 20.000 de romani, in urmatoarea perioada. Valea Prahovei are un grad de ocupare de 90%, conform Mediafax.

 

In zonele agroturistice au fost solicitate pachete pentru 18.000 de turisti. Cel mai mare succes au zonele cu traditie romaneasca.

 

Si in strainatate se inregistreaza o crestere semnificativa a numarului turistilor, cu aproximativ 20%. Romanii vor cheltui circa 1.2 milioane de euro in Bulgaria, unde sunt asteptati 10.000 de turisti, conform Adevarul.

 

Destinatiile cele mai cautate pentru vacanta de paste raman Grecia, Turcia, Tunisia , Bulgaria si Egipt. Au aparut si destinatii noi in 2008, pentru aceasta perioada. Este vorba despre thassos si Zakinthos si despre Portugalia. Aceasta din urma este prezenta ca noutate in pachetele turistice inca de la inceputul anului.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea