Vacante

#vacanta #turisti #strainatate #romania

Romanii ar putea cheltui 300-500 euro pentru o vacanta in 2011

In 2011, romanii ar putea sa cheltuiasca intre 300 si 500 euro pentru o vacanta, se arata intr-un sondaj de opinie realizat pe site-ul ivox.ro . In 2010, cei mai multi turisti romani au ales sa-si petreaca vacanta in Romania . Cu toate acestea, sondajul arata ca turistii romani considera ca in strainatate beneficiaza de servicii mai bune decat cele din tara.

Turistii dispusi sa cheltuieasca in acest an maxim 500 euro pentru un pachet de vacanta reprezinta 34.61% dintre participanti. 19.37% vor sa aloce pentru vacanta un buget intre 500 si 1000 euro si doar 9.66% ar cheltui peste 1000 euro.

La studiu au participat 4120 de persoane care au raspuns la intrebari legate de asteptarile pe care le au de la vacanta lor in acest an si de caracteristicile considerate a fi importante in alegerea unei anumite destinatii.
 

Multi romani isi planifica singuri vacanta, pe internet
 

Cei mai multi dintre romanii care au participat la sondaj au afirmat ca prefera sa-si faca vacanta pe cont propriu . Astfel, 38.83% dintre repondenti isi planifica vacanta fara sa apeleze la o agentie de turism . In plus, 80.15% dintre cei chestionati afirma ca in cazul in care apelezeaza la o agentie de turism, o schimba in functie de oferte, astfel incat nivelul de fidelitate este unul extrem de scazut.

Pe primul loc in informarea pentru online .

Principalele criterii care determina alegerea unei oferte turistice sunt serviciile incluse (peste 42.94% dintre repondenti) si pretul (42.40%). Legat de acestea, in Romania, cel mai mare interes il au ofertele de cazare ale pensiunilor, in timp ce in strainatate, hotelurile primeaza.

Perceptia turistilor romani asupra vacantelor din strainatate este mai buna decat perceptia asupra celor din Romania. Principalele avantaje ale vacantelor peste hotare constau din serviciile de o calitate mai buna, diversitatea activitatilor de vacanta, numeroasele atractii turistice care se pot vizita, preturile competitive si factorul aglomeratie, care este mai scazut. Astfel, 91.41% dintre cei chestionati considera ca serviciile oferite in strainatate, turistilor, sunt mai calitative decat cele oferite in Romania.
 

In 2010, cei mai multi romani si-au petrecut vacanta in tara
 

Potrivit sondajului, 47.04% dintre repondenti si-au petrecut vacanta in Romania. Cei care au plecat peste hotare, in vacanta , anul trecut, reprezinta 17.09% dintre repondenti. Numai 12.72% au beneficiat de vacante atat in tara, cat si peste hotare, in 2010.
In schimb, 23.16% dintre cei chestionati nu au avut vacanta anul trecut.

Cei mai multi care au plecat in concediu in 2010 afirma ca au alocat un buget mai mic cu 34.61% comparativ cu anii precedenti. In schimb, un procentaj relativ asemanator, 30.34%, reprezinta pe cei care afirma ca bugetul alocat vacantei in 2010 a fost cam acelasi cu cel din trecut.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea