Vacante

#the telegraph #turism #turism romanesc #promovarea romaniei

Romania este promovata in The Telegraph

The Telegraph prezinta la inceputul lunii noiembrie 2011 o incursiune in Romania, realizata de unul dintre jurnalistii sai, prin cele mai importante destinatii turistice : Bucuresti, Brasov, Sibiu, Sighisoara, Bucovina. Articolul este semnat de Sir John Ure, un fost ambasador al Marii Britanii, iar concluzia este una pozitiva pentru turismul romanesc .
 

Romania in trei lumi
 

Sir John Ure este un fost ambasador si actual scriitor de carti in domeniul istoriei si calatoriilor. Periplul prin Romania i-a oferit experiente diferite, experiente care l-au facut sa simta ca in Romania exista de fapt trei lumi istorice si emotionale.

Prima lume este o fantezie gotica, dupa cum o denumeste autorul, un univers din care face parte Castelul Bran si alte castele cu turnuri si temnite, o lume in care Ludovic al II-lea al Bavariei si Wagner s-ar fi simtit ca acasa.

Cea de-a doua lume o reprezinta satele din zonele rurale, cu maci, case vechi in stil saxon, batrani zambitori, biserici luterane si conace. Este lumea pe care o apreciaza atat de mult Printul Charles al Marii Britanii, o lume asemanatoare celei din filmul Sunetul Muzicii .

Cea de-a treia lume tine de universul comunist si amprenta lasata de acei ani. In hoteluri se intampla sa nu fie bine prins capacul de la toaleta, bancomatele nu sunt intotdeauna functionale, iar receptionera raspunde acru solicitarilor. Vechile apucaturi si mentalitati dispar cu greu. Astfel, soferul prefera sa alimenteze masina de la o benzinarie din oras decat de la o pompa de pe marginea drumului. Autorul observa si obiceiul romanilor de a fuma "ca niste hornuri".

In Sinaia, Sir John Ure isi petrece prima noapte in Romania. Despre Castelul Peles, autorul spune ca se este o creatie de poveste. Urmatoarea oprire are loc la Castel Bran , unde autorul trage concluzia ca Vlad Teles a fost "chiar si dupa standardele secolului al XV-lea, un domnitor nemilos". In timp in ce Brasov viziteaza doua biserici (Sfantul Nicolae si Biserica Neagra ), in Sighisoara autorul admira casele vechi, pictate, din piete si atmosfera primitoare. Despre manastirile din Bucovina, Sir John Ure afirma ca drumul de 300 de km pana la ele a meritat pe deplin efortul.


Sursa foto: state.gov

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea